ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Міжнародний телерадіофестиваль в Ужгороді назвав переможців та лауреатів

    18 квітня 2024 четвер
    52 переглядів

    У п’ятницю, 13 вересня, відбулася урочиста церемонія закриття XV Міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край».

    Організаторів, учасників та переможців вітали в.о. голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло та народний депутат України Василь Ковач.
    Вручаючи одну із нагород, Ігор Свищо щиро подякував організаторам за професійний та творчий підхід до підготовки фестивалю:
    - Я приємно здивований рівнем фестивалю та якістю робіт, представлених його учасниками. Навіть для мене, як звичайного глядача, а не експерта, зрозуміло, що створювали ці речі справжні професіонали. Тож, я хочу подякувати Вам за роботу і за те, що ділитеся з нами, глядачами та слухачами, своїм талантом. Сподіваюся, що наступного року Ви знову повернетеся до Закарпаття вже з новими роботами.
    У свою чергу директор Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії Віталій Мещеряков запевнив у тому, що наступного року фестиваль «Мій рідний край» підніметься на новий рівень:
    - Сьогодні ми завершуємо п’ятнадцятий фестиваль, а вже в понеділок почнемо готуватися до шістнадцятого. І я обіцяю, що ми зі свого боку зробимо все можливе для того, щоб наступного року фестиваль став ще цікавішим та масштабнішим.
    Однак, головними героями цього дня, безперечно, стали переможці та лауреати фестивалю. Визначало їх міжнародне журі: окремо теле- та радіопрограми.
    Отож, серед телевізійних програм список переможців виглядає наступним чином: третє місце та почесне звання лауреата фестивалю присудили Херсонській ОДТРК та телепрограмі «Джерело»; друге місце посіла телепрограма «Бляхар з Надлака» (автор – Андрій Борошович, ТВР Тімішоара, Румунія). Переможцем стала телепрограма Івети Хрубонової та Яноша Бенчика з Угорського телебачення (MTVA) під назвою «Весілля в Шарі».
    Щодо радіопрограм, то найкращими журі визнало програму Маріана Левканіча із Радіо Словаччини «Від села до села» (третє місце), програму Олени Креци з Одеської ОДТРК «Внутрішня Албанія» (друге місце), а також роботу Дойна Боргована з румунського Радіо Клуж «Українські казки» (перше місце).

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору