ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українські та угорські парламентарі зустрінуться в Ужгороді

    24 квітня 2024 середа
    18 переглядів

    Щоб обговорити широке коло питань, пов’язаних із забезпечення прав людини в Україні, що є одним з ключових критеріїв на шляху до підписанні Угоди про асоціацію з ЄС.

    1 жовтня, о 11:00 годині в сесійній залі обласної ради відбудеться засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин. О 13.30 в відбудеться брифінг голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерія Пацкана.
    Запрошуються представники ЗМІ.

    ДОВІДКОВО: Виїзне засідання із зазначеної тематики проводиться, зокрема, з метою вивчення досвіду реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин та захисту прав національних меншин.
    На засіданні також планується обговорення питань стану, перспектив та проблем відновлення прав осіб переселених (депортованих) з території Закарпатської області за національною ознакою та обговорення практики застосування законодавства України про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту, в західних прикордонних областях України. Участь у виїзному засіданні Комітету приймуть:народні депутати України - члени комітету. Також запрошуються депутати Закарпатської обласної ради та Ужгородської міської ради, представники дипломатичних установ, центральних органів виконавчої влади України, зокрема міністерств культури, соціальної політики, освіти і науки, представники національно-культурних товариств, громадськості.
    Програмою заходів також передбачено зустріч українських парламентарів-членів комітету з керівництвом Комітету національної єдності парламенту Угорщини. Під час зустрічі, серед іншого, будуть обговорюватися широке коло питань пов’язаних із забезпечення прав людини в Україні, що є одним з ключових критеріїв на шляху до підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, яке заплановано на 28 листопада 2013 року під час саміту Україна — ЄС.

    Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору