ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УКРТРАНСІНСПЕКЦІЯ ПЕРЕВІРИЛА 42,5 ТИСЯЧ ВАНТАЖІВОК НА ДОТРИМАННЯ ГАБАРИТНО-ВАГОВИХ НОРМ

    29 березня 2024 п'ятниця
    45 переглядів

    З квітня по вересень в Україні перевірено близько 36 тисяч вантажівок на дотримання габаритно-вагових параметрів під час руху автомобільними дорогами, а у портахт ще 6,5 тисяч транспортних засобів. Про це повідомив Голова Укртрансінспекції Євген Пронченко.

    "Станом на 2 вересня перевірено близько 36 тисяч вантажних автомобілів на дорогах - виявлено 1,4 тисяч порушень. У морських портах перевірено більше 6,5 тисяч транспортних засобів та виявлено понад 200 порушень", - розповів Євген Пронченко. Працівниками Укртрансінспекції за порушення автотранспортного законодавства щодо дотримання габаритно-вагових норм застосовано фінансових санкцій на 2,7 млн грн.
    Голова Укртрансінспекції повідомив, що у Чехії, Польщі, Словаччині перевищення вагових норм, за статистикою, вантажовідправники допускають у 30% випадків, в Україні - у 50%. А оскільки більшість вітчизняних доріг побудована у 60-70 роках минулого століття і не розрахована на сучасні навантаження, виникають деформації дорожнього покриття. За попередніми розрахунками збитки дорожнього господарства через рух перевантаженого транспорту сягають близько 2 млрд грн на рік.
    Наразі габаритно-ваговий контроль Укртрансінспекція здійснює разом із Укравтодором та підрозділами Державтоінспекції за допомогою 38 пересувних та 1 стаціонарного вагових комплексів, які знаходяться на балансі ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України". За словами Євгена Пронченка, вивчається можливість передачі цих лабораторій Укртрансінспекції та додаткового придбання нових.
    "У 2014 році запланово придбати ще 44 пересувних лабораторій. Також ми розглядаємо можливість будівництва 16 стаціонарних вагових комплексів на дорогах загального користування по напрямках міжнародних транспортних коридорів", - сказав Голова Укртрансінспекції.
    Також буде продовжено застосування європейського досвіду по автоматичному ваговому контролю. Подібні пункти як на Київщині (у с. Капітанівка по дорозі Київ-Чоп), де здійснюється "зважування під час руху"', планується запровадити по усій Україні. Упродовж 2013-2014 років на головних транзитних магістралях України передбачено встановити 72 автоматичні пункти вагового контролю.
    "Досвід провідних країн Європи демонструє достатньо ефективну роботу пункту автоматизованого габаритно-вагового контролю, оскільки визначити показники автомобіля - загальну вагу, навантаження на вісь, довжину і висоту - можна без зупинки транспортного засобу", - зазначив Євген Пронченко.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору