ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Окремі природні багатства поповнили зведений бюджет Закарпаття на понад 14 млн. грн.

    19 квітня 2024 п'ятниця
    23 переглядів

    Зокрема, цей податок на користування надрами сплатили 685 надрокористувачів, з яких 291 – суб’єкти господарювання-фізичні особи.

    Основні суми плати за користування надрами Закарпаття надходять до бюджету за видобування таких корисних копалин як: вуглеводнева сировина (природний газ); підземні води (мінеральна, термальна, прісна); андезити, глина тугоплавка, каолін, цеоліт, пісок та інші. Нагадаємо, що надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування надрами.

    Підприємства з видобутку надр можуть отримати спеціальні дозволи на користування надрами, ставши переможцями аукціонів, крім випадків, визначених Кабінетом Міністрів України, центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр.

    Фахівцями Міндоходів Закарпаття, для досягнення позитивної динаміки надходжень плати за користування надрами, аналізується та використовується інформація отримана із різних джерел. Найперше -співставляються переліки спеціальних дозволів на користування надрами для видобування корисних копалин з базою даних платників. Детально аналізуються обсяги видобутку корисних копалин та налагоджений дієвий обмін інформацією з органами Мінприроди України, Держгеонадр України та інших служб, як на місцевому рівні так і на центральному.

    Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору