ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Стати жертвами работоргівців ризикують мешканці сільської місцевості

    25 квітня 2024 четвер
    47 переглядів

    22 жовтня в Києві, в рамках оціночного візиту, Група експертів з протидії торгівлі людьми (ГРЕТА) зустрілися головою Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерієм Пацканом.

    Експерти ГРЕТА наразі проводять в Україні оцінку стану виконання Україною положень Конвенції Ради Європи про заходи щодо протидії торгівлі людьми, тому висловили прохання організувати зустріч з представником Комітету з прав людини. За даними МВС, українці стали жертвами торгівлі людьми у 57 країнах. Українських чоловіків, жінок і дітей залучають до примусової праці та сексуальної експлуатації переважно у Росії, Польщі, Іраку, Іспанії, Туреччині, у Чеській Республіці. А у самій Україні жертвами примусової праці стають громадяни Молдови, Узбекистану, Пакистану, Камеруну та Азербайджану. Крім того, структури МВС фіксують випадки використання рабської праці усередині країни – це так звана «внутрішня торгівля людьми».
    «На жаль, Україна є державою, яка постачає нелегальних робітників, приймає нелегальних робітників, а також через яку транзитом доправляють жертв торгівлі людьми в інші країни. 55 відсотків цих осіб – жінки і діти, за останні роки збільшилася кількість чоловіків, які працюють примусово на чорному ринку праці (будівельні роботи, сільське господарство тощо)», - зазначив під час зустрічі Пацкан.
    За словами політика, стати жертвами работоргівців ризикують мешканці сільської місцевості з обмеженим доступом до можливостей працевлаштування. Людей експлуатують на будівництві, у сільському господарстві, на виробництві, роботі по дому, у деревообробної промисловості, догляді за хворими, а також їх змушують жебракувати.
    Україна, яка цього року головує в ОБСЄ визначила одним з пріоритетів протидію торгівлі людьми та ініціювала проведення міжнародної конференції «Посилення ролі ОБСЄ у протидії торгівлі людьми».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости