ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Берегівчани отримають чіткий графік та маршрут руху пасажирського транспорту

    23 квітня 2024 вівторок
    59 переглядів
    В Берегово обговорили проблеми пасажирських перевезень

    У міській раді за участю мера Золтана Бабяка відбулася нарада про перевезення пасажирів на міських маршрутах загального користування.

    Аби проаналізувати ситуацію, що склалася наразі в місті, за “круглий стіл” запросили представників місцевих перевізників, найперше Лері Яжяна (ТДВ “Берегівське АТП -12137”) та Федора Товта з Олегом Левицьким (ТОВ “Авант-Берегово”), заступника начальника управління Укртрансінспекції, начальника відділу держконтролю та нагляду за безпекою на наземному транспорті в Закарпатській області Володимира Мицу. У роботі наради також узяли участь представник відділу економіки міськради Андрій Фечора та спеціаліст з інфраструктури Берегівської РДА Василь Данканич.
    На початку ділової зустрічі міський голова наголосив, що нарада не є майданчиком для з‘ясування особистих стосунків. Насамперед потрібно знайти спільну мову, вислухати скарги й пропозиції, бо тільки таким чином можна вирішити проблемні пункти.
    За “круглим столом” місцеві транспортники нарікали на недобросовісних колег, які часто без потрібних ліцензій надають незаконні послуги з перевезення пасажирів. Звісно, що така ситуація б’є по кишені ліцензованих перевізників. Саме тому представники місцевих автотранспортних підприємств вказали працівнику Укртрансінспекції на необхідності жорсткішого контролю “липових” маршрутників. А ще розповіли, що, на жаль, часто водії легкових автівок паркуються під спеціальним дорожнім знаком, який забороняє такі дії. Тож порушники створюють дискомфорт і небезпечні ситуації для водіїв маршруток, а передусім – для пасажирів.
    Ще один важливий аспект, на думку З. Бабяка, – на кожній зупинці повинні бути відповідні розклади рейсів. Тому вже найближчим часом берегівчани таки отримають чіткий графік та маршрут руху пасажирського транспорту. Мер Берегова виокремив питання маршрутних зупинок: у місті їх слід оновити, встановити лавиці тощо. Незабаром візьмуться за облаштування однієї з найбільш “насичених” пасажирами стоянок – біля римо-католицького костелу (навпроти районного вузла зв‘язку).
    Окрім того, міського голову цікавила транспортна ситуація у віддалених мікрорайонах міста, звідки багато берегівчан змушені самотужки або за допомогою таксі добиратися до центру. Нагадаємо: нещодавно після прохання жителів вул. Кутузова за сприяння міської ради було вирішено найближчим часом створити відповідний рейс. Зокрема, незабаром оголосять спеціальний конкурс і для обслуговування маршруту до присілка Кукля.
    Наприкінці наради один із перевізників наголосив, що кожного року з обласного фінуправління зменшується сума спеціальних дотацій, хоча кошти для цих цілей потрібно збільшити.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору