ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Червоний Хрест навчає рятувальників надавати першу медичну допомогу

    24 квітня 2024 середа
    52 переглядів

    Рятувальник – це професія мужніх та сильних духом і тілом. Це навіть не професія, а швидше поклик серця. Майже кожен день, вони ризикують життям, але нагородою за це служать десятки, а то й тисячі врятованих життів.

    Проте, для того, щоб бути справжнім рятувальником сили замало, треба мати й спеціальні знання, які потім застосовувати на практиці під час різного роду надзвичайних ситуацій. Для того, щоб рятувальники володіли навичками надання першої медичної допомоги, співробітники обласної організації Товариства Червоного Хреста проводять навчання особового складу Управління ДСНС України у Закарпатській області. Адже, вогнеборці майже щодня зіштовхуються з надзвичайними подіями та небезпечними ситуаціями, де виникає необхідність надання першої долікарської допомоги, ще до приїзду медиків.

    З 21 жовтня по 25 листопада такі 12-годинні курси проходять з рятувальниками Державної пожежно-рятувальної частини № 14 міста Ужгород. А у вересні місяці аналогічні тренінги проводилися в Аварійно-рятувальному загоні спеціального призначення.
    Бійці оперативно-рятувальної служби проходять не тільки теоретичні а й практичні заняття з вивчення основ надання першої долікарської допомоги при епілептичних припадках, при термічних ураженнях, шоку, кровотечі, пошкодженнях органів та переломах а також навчаються правилам транспортування та перенесення потерпілого. Кожен рятувальник на практиці (за допомогою спеціальних манекенів) може потренуватись з надання першої допомоги при зупинці серця й органів дихання, а також при удушенні сторонніми предметами.

    «Часто працівники рятувальної служби опиняються в екстремальних ситуаціях, коли потерпілому необхідна медична допомога. У цьому випадку кожна хвилина може стати вирішальною для збереження життя та здоров’я людини. Саме тому в оперативно-рятувальній службі велика увага приділяється підготовці та навчанню співробітників вмінню правильно організувати та надавати невідкладну допомогу потерпілим на місці пожежі чи події», - зазначив Мирослав Щербей, начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області .

    У ДСНС України у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору