ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Спрощений порядок надання адміністративних послуг

    19 квітня 2024 п'ятниця
    52 переглядів

    У зв’язку із підписанням (18.07.2013) Меморандуму «Про взаємне співробітництво у сфері спрощення процедури надання адміністративних послуг між Державною реєстраційною службою України та Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта»,

    з 01.11.2013 громадяни отримають право скористатися спрощеним порядком надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також щодо проставлення апостиля на документах про державну реєстрацію актів цивільного стану через відділення «Укрпошти».
    З 17.10.2013 по 21.10.2013року працівниками реєстраційних служб проведено навчальні семінари для операторів та працівників територіальних відділень поштового зв’язку «Укрпошти», відповідно до графіку, затвердженого реєстраційною службою Головного управління юстиції у Закарпатській області та Закарпатською дирекцією УДППЗ «Укрпошта» щодо надання адміністративних послуг. Всього пройшли навчання 507 осіб.
    Така співпраця - це ініціатива, яка дасть змогу наблизити послуги реєстраційних служб до кожного громадянина в державі у найвіддаленіших її куточках.
    Отримання громадянами послуг через «Укрпошту» - це альтернатива електронним сервісам для тих, хто не має доступу до мережі Інтернет або цінує традиційні способи комунікації та спілкування з живими людьми. Це дає людям право вибору, як скористатися сервісом – прийти до реєстраційних служб, отримати послугу через Інтернет (реєстрація бізнесу) або направити документи через «Укрпошту» і так само через «Укрпошту» отримати відповідь. З першого листопада цього року вже можна буде отримати 9 адміністративних послуг засобами поштового зв’язку, а саме:
    - державна реєстрація фізичної особи, яка має намір стати підприємцем;
    - державна реєстрація змін до відомостей про фізичну особу – підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі;
    - державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи –підприємця (за рішенням підприємця: у разі його смерті, оголошення померлим або визнання безвісно відсутнім; за судовим рішенням, що не пов’язане з банкрутством підприємця);
    - державна реєстрація юридичної особи;
    - державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті реорганізації( ліквідації, а також злиття; приєднання поділу чи перетворення)
    - державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи;
    - державна реєстрація змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі;
    - видача довідки з Єдиного державного реєстру;
    - проставлення апостиля на документах про реєстрацію актів цивільного стану громадян.
    Проект спрощення надання адмінпослуг буде здійснено в усіх відділеннях Укрпошти — їх сьогодні налічується понад 14,5 тис.
    Спільна робота дозволить зробити послуги реєстраційних служб якісними, прозорими та доступними кожному громадянину України.

    Начальник реєстраційної служби
    Головного управління юстиції у Закарпатській області
    Наталія Юркуц.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору