ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Почесне консульство Словаччини відкрили у Великому Березному на Закарпатті

    19 квітня 2024 п'ятниця
    18 переглядів

    У смт Великий Березний Закарпатської області в п’ятницю, 15 листопада, пройшла церемонія відкриття почесного консульства Словацької Республіки.

    Як повідомили кореспондентові Укріфнорму у прес-центрі Закарпатської облдержадміністрації, урочисту церемонію відвідали віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних та європейських справ Словаччини Мірослав Лайчак, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Словацькій Республіці Олег Гаваші, Надзвичайний та Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Павол Гамжік, генконсул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова та керівництво Закарпатської області.
    «Відкриття Почесного консульства сприятиме розбудові прикордонних регіонів, поглибленню економічних та культурних зв’язків. Подія вкотре засвідчила: Словаччина та Україна залишаються партнерами та планують розвивати співпрацю», - зазначив Мірослав Лайчак.
    У Почесному консульстві можна буде посвідчувати ксерокопії документів та підписи. Почесне консульство опосередковуватиме зв'язки з Генеральним консульством та надаватиме фахову консультацію. До компетенції Почесного консульства оформлення віз не входитиме.
    Почесне консульство Словаччини в обласному центрі Закарпаття Ужгороді діє з 1996 року. Консульський округ охоплює Закарпатську та Івано-Франківську області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору