ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Якою буде нова схема планування територій гірської Рахівщини

    25 квітня 2024 четвер
    25 переглядів

    Нещодавно завершено розробку Схеми планування територій Рахівського району. Вже з 11 листопада розпочалося обговорення матеріалів Схеми.

    За бажання, ознайомитися з картографічними матеріалами можна в приміщенні фойє райдержадміністрації. IMG_1115- Районна влада, на виконання завдань глави держави, сприяє та надалі сприятиме залученню громадськості до прийняття важливих для життєдіяльності району рішень. Схема планування району – важливий картографічний документ, з яким мають ознайомитися мешканці нашого району. Думка кожного мешканця Рахівщини щодо Схеми буде взята до уваги, – зазначив голова районної адміністрації Дмитро Андріюк.
    Нова схема планування території Рахівського району, як складова частина Генеральної схеми планування території України та схеми планування території Закарпатської області повинна стати довгостроковою програмою регіонального містобудівного розвитку та врахувати новітні тенденції і перспективи економічного розвитку району (природні ресурси, промисловість, транспорт та комунікації, сільське господарство, туризм тощо), а також внести певні корективи в існуючу систему розселення, виходячи із демографічної ситуації, що склалась на даний час, стану та перспектив розвитку економіки територіальних громад району.
    Крім того Схема має визначити території переважного використання, де найбільш сприятливі умови для залучення інвестицій.
    Рахівська РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Проекти графічних матеріалів Схеми планування території Рахівського району оприлюднені для громадського обговорення, зокрема Проектний план, передбачають будівництво малих ГЕС дереваційного типу практично на всіх більш менш повноводних гірських річках району, а це несе певну загрозу збереження екосистем цих річок та зниження рекреаційного потенціалу району в цілому. Звертаю Вашу увагу що передбачається утворення гідроакумулюючих сховищ кожним з яких буде затоплено десятки гектарів землі в тому числі і природнозаповідного фонду. Розцінюю це як велике екологічне лихо для Рахівського району. Вказаним документом передбачається видобуток корисних копалин та одночасний розвиток туристично-рекреаційної сфери району, що на мою думку є взаємовиключні напрямки розвитку економіки району.