ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

СЛОВО ПАРОХА

    29 березня 2024 п'ятниця
    25 переглядів

    СЛОВО ПАРОХА
    НА СВЯТО АРХІСТРАТИГА БОЖОГО МИХАЇЛА ТА ВСІХ НЕБЕСНИХ СИЛ БЕЗПЛОТНИХ


    "Небесних воїнств архістратизи, молим
    вас присно ми недостойнії, да вашими
    молитвами оградите нас кровом крил
    невещественної вашої слави...."
    (ІЗ СВЯТКОВОГО ТРОПАРЯ)
    Такими словами, дорогі вірники, оспівує сьогодні Свята Церква Христова свято на честь Архістратига Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних.
    Слово Ангел — означає вісник. Так називаються Ангели, бо Господь посилає їх сповіщати Свою Божу волю. Цих небесних духів першими покликав до життя Бог - Творець, першими не тільки від людини, але й від усього видимого світу.
    Святе Письмо Старого Завіту, розпочинаючи Благовістя про створення світу, говорить: " На початку Бог створив Небо і землю". Під небом розуміється - невидимий світ, ангельський світ. І цей чудовий, невидимий світ чистих, безплотних небесних духів, ангельських сил, відповідаючи на любов Творця, приносить Йому хвалительні гімни ангельської любові.
    Ангел - Хоронитель посилається кожній людині під час її земної подорожі. Ангели ведуть вірних до спасіння, охороняють душу від гріха, заступаються за розкаяних грішників перед Богом. Про спасительні діяння ангельських чинів до людського роду, говорить нам Святе Письмо Старого і Нового Завіту. Ангели рятують Лота з родиною від загибелі, Ангел Божий являється Мойсеєві посеред горящого тернового куща. Ангел підтримував фізичні та духовні сили пророка Божого Іллі, пророк Ісайя бачив як Ангели славили Бога, сидячого на Престолі Вічної Слави. Ангел Божий сповіщає про народження останнього із старозавітних пророків - Івана Хрестителя. В день Благовіщення Ангел Божий являється Діві Марії.
    Накінець, Ангели Божі звіщають всьому світові прихід на землю Божого Сина. Вони служать Спасителю під час всього Його земного подвигу. А коли була завершина Господом спасенна Голгофська жертва, в день Воскресіння Ангел Божий зійшов з неба, відвалив камінь від дверей гробу, сповістивши мироносицям про славну подію Христового Воскресіння.
    Ангели ревно служать Богу, сповіщаючи вірним Його Святу волю. Тому Церква Христова безперестанно закликає вірних просити Бога: "Ангела миру, вірного наставника, охоронця душ і тіл наших..."
    У хвилини тяжких скорбот, гріховних спокус, у нещастях ми завжди повинні просити захисту і допомоги в свого Ангела-Хоронителя і пильнувати, щоб не віддаляти його від себе нашими гріхами. Бо як бджіл проганяє дим, так і нашого Ангела-Хоронителя віддаляє від нас гріх.
    Служіння святих Ангелів обіймає все життя християнина, від колиски до могили.
    Колись засновник монашества, святий Антоній, був у великому смутку, він довго в своїх молитвах просив Бога, що йому робити, як поступити в цей скорботний час. І невдовзі, виходячи із своєї келії, побачив когось схожого на себе, який сидів і займався ручною роботою, а потім й молився. Потім знову взявся до іншої роботи, а тоді знову став до молитви. Це був Ангел Божий, який напоумлював святого, аби той зрозумів, що чергуючи працю з молитвою він спасеться. Велика радість сьогодні для всіх нас, вірних, радість поглибленої молитви нашим Ангелам - Охоронцям, радість на честь всіх Небесних Безплотних Сил - Божих Ангелів. Бо для християнина молитва церковна і духовне єднання з Богом - це дорога добра і любові, дорога до спасіння.
    Подякуймо Творцеві Всесвіту за те, що Він дав нам святих Ангелів для допомоги в нашому спасінні. Любімо Церкву Божу і звертаймось з молитвою до Архістратига Божого Михаїла, всіх Небесних Безплотних Сил, щоб виблагали в Бога нам, немічним, щиросердну віру та нелицемірну любов, щоб Ангел-Хоронитель наставляв нас на всій нашій життєвій дорозі на всяку правду. Аміннь.
    Ваш у Христі, о. Іван
    http://kafedralvisnik.uz.ua/

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору