ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Економічний стан домогосподарств області

    20 квітня 2024 субота
    49 переглядів

    Життєвий рівень різних соціальних груп населення досліджується ор-ганами державної статистики шляхом проведення вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у всіх районах області.

    За його даними серед-ній еквівалентний1 розмір домогосподарства області є найвищим серед регіо-нів країни та становить 2,72 особи при 2,11 осо¬би в середньому по Україні. Середньомісячні сукупні ресурси одного домогосподарства області у ІІ квар¬талі 2013р. становили 5054,07 грн. або 1858,11 грн. у середньому на одного умовного члена1 домогосподарства та були нижчими, ніж у середньому по кра-їні (2091,11 грн.) при прожитковому мінімуму на одну особу в місяць з 1 січня 2013р. – 1108,00 грн.
    Частка грошових доходів у структурі сукупних ресурсів домогоспо¬дарств зменшилася на 0,5 в.п. та складала 87,8%.
    Основним джерелом (33,4%) сукупних ресурсів домогосподарств за-лишається оплата праці. Питома вага пенсій, стипендій та соціальних допо-мог (включаючи готівкові та безготівкові пільги та субсидії) становила 25,1% при 28,2% в середньому по країні.
    Традиційно вагомим для області залишається таке джерело ресурсів, як доходи від особистого підсобного господарства, які становили 9,8% усіх надходжень (по Україні – 6,1%), частка яких порівняно з квітнем–червнем 2012р. збільшилася на 0,2 в.п.
    У структурі сукупних ресурсів 7,9% становила питома вага допомоги від родичів та інших осіб (грошова допомога та грошова оцінка допомоги продовольчими товарами).

    1 Починаючи з 2011р. при розрахунках середньодушових показників, а також показників диференціації населення та домогосподарств за рівнем матеріального добробуту відповідно до сучасної міжнародної практики впроваджено використання шкали еквівалентності. В Україні застосовується шкала, за якою першому члену домогосподарства присвоюється коефіцієнт 1, а всім іншим – 0,7.

    Ганна Лучківська
    заступник начальника управління-начальник
    відділу обстежень умов життя домогосподарств управління обстеження домогосподарств ГУС
    тел.3-71-39

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору