ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чергову лекцію з підлітками-в’язнями провели у Закарпатській УВП №9

    28 березня 2024 четвер
    50 переглядів

    Напередодні чергової річниці Голодомору на Україні, а саме 22 листопада 2013 року неповнолітнім ув’язненим у Закарпатській УВП була прочитана лекція на тему: «Голодомор 1932-33 років на Україні – геноцид проти українського народу».

    Одне із основних завдань тих, хто нині має відношення до неповнолітніх ув’язнених - це допомога їм стати на шлях виправлення та формування в них правослухняної поведінки. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку почуття особистої відповідальності та дисципліни і дає змогу запобігти вчиненню малолітніми повторних злочинів. В цьому чималу роль відіграють і практичні лекції. Вони розвивають в молоді здатність мислення та реалістично-свідомого підходу до подій, які висвітлює лектор.
    Лекцію читала Наталія Пономарьова. В ній вона акцентувала увагу на героїчній і водночас трагічній історії українського народу. Наголосила на тому, що найжахливе в голодоморі 1932-1933 рр. те, що його можна було уникнути. Ця трагедія, масштаби якої просто неможливо усвідомити, завдала нації непоправного удару. Соціальні, психологічні і демографічні наслідки голодомору дають знати про себе і сьогодні.
    Завершилась лекція обговоренням даної теми.

    Прес-служба відділу ДПтС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору