ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Делегати Першого з’їзду Народних комітетів Закарпатської України зустрілись зі студентами історичного факультету

    16 квітня 2024 вівторок
    43 переглядів

    У вівторок, 26 листопада, за участі заступника голови Закарпатської ОДА Івана Качура відбулась зустріч молоді з делегатами Першого з’їзду Народних комітетів Закарпатської України.

    Так під час зустрічі студенти мали змогу почути історію Закарпаття з вуст представників інтелігенції того часу, очевидців та ініціаторів об’єднання нашої області з Україною. Рівно 69 років тому відбувся перший з’їзд Народних комітетів. Цей з’їзд дав поштовх до здійснення давньої мрії українців - об’єднатися в єдиній українській державі. Головним ініціатором з’їзду виступив Ужгородський комітет, сам з’їзд відбувся в Мукачеві.
    - Ми повинні пам’ятати та цінувати свою історію. Кожен закарпатець має знати та шанувати людей, котрі творили державу та змінювали історію, - наголосив Іван Качур. Також заступник керівника краю зауважив: організація таких спільних зустрічей – одне із завдань влади, на цьому наголошує особисто Президент. Адже такі зустрічі сприяють вихованню патріотизму у молоді, об’єднанню різних поколінь навколо ідеї української державності.
    У свою чергу, студентка 2 курсу історичного факультету Юлія Коцура сказала:
    - Подібні зустрічі є корисними для всіх студентів. Для мене, як майбутнього вченого, надзвичайно цікаво зустрітися з очевидцями тих визначних подій та почути з перших вуст про події, котрі відбувалися у ті далекі роки.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору