ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УжНУ приєднується до загальнонаціонального страйку

    28 березня 2024 четвер
    53 переглядів

    Вчені Ужгородського національного університету створили групу в соцмережі Фейсбук «Вчені УжНУ на захист студентів», і підготували звернення з приводу подій в країні.

    "Звернення

    вчених Ужгородського національного університету з приводу силового розгіну демонстрації та побиття студентів на майдані Незалежності в Києві 30 листопада 2013 р.

    Ми обурені незаконним силовим придушенням мирного зібрання 30 листопада 2013 р. в центрі Києва. Внаслідок брутального застосування сили працівниками міліції поранено десятки молодих людей – громадян України, які вийшли відстояти своє право на європейське майбутнє України. Проявляємо солідарність з громадянами, які реалізовували своє конституційне право на мирне зібрання з метою якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію з ЄС і водночас глибоке обурення діями працівників міліції. Сила і мирне зібрання – несумісні речі в правовій державі.

    Підтримуємо ініціативу студентських організацій УжНУ щодо приєднання до загальнонаціонального страйку. Вимагаємо притягнення до відповідальності всіх посадових осіб, причетних до побиття студентів 30 листопада 2013 р.:

    і виконавців, і тих, хто віддавав наказ".

    У коментарях до звернення викладачі, котрі його підписують, вказують власне прізвище та ім’я і посаду. Ректор Федір Ващук написав: «Пiдтримую. Вчора пiдписав вiдповiдний наказ. В понедiлок о 8-й буде зареестроаний та на офiцiйному сайтi УжНУ».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору