ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З'явилася можливість відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Закарпаттям

    19 квітня 2024 п'ятниця
    20 переглядів

    Питання розбудови прикордонної інфраструктури обговорили під час робочої зустрічі у Будапешті 23 січня голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида та заступник держсекретаря Секретаріату Прем’єр-міністра Угорщини Левенте Модьор.

    Опісля відбулась також зустріч Олександра Ледиди з головою Комітету з європейських питань Парламенту Угорщини Ріхардом Горчіком. – Ми розглядаємо можливість відкриття трьох нових угорсько-українських пунктів пропуску, а також будівництво під’їзних доріг спільним коштом. Наразі триває експертиза проектів, - розповів заступник держсекретаря Секретаріату Прем’єр-міністра Угорщини Левенте Модьор, запевнивши, що угорська сторона зацікавлена у реалізації кожного з проектів.
    Олександр Ледида, зі свого боку, наголосив на важливості розбудови інфраструктури поблизу пунктів пропуску:
    – Мова йде, насамперед, про ремонт та добудову об’їзної дороги через Мукачево та Берегово у напрямку КПП «Лужанка-Берегшурань». Але рішення про такі великі проекти приймати мають на рівні керівництва наших держав, тому, аби привернути увагу до проблеми, документальну частину проекту маємо підготувати вже до наступного засідання Українсько-Угорської міжурядової комісії.
    Під час зустрічі з головою Комітету з європейських питань Парламенту Угорщини Ріхардом Горчіком обговорили питання підтримки угорської нацменшини у Закарпатті, розширення напрямів прикордонного співробітництва. Угорський високопосадовець наголосив, що Закарпаття завжди було своєрідним містком між Україною та державами Європи, й висловив надію на активізацію спільної роботи.
    Довідково: Закарпатська область є активним учасником Програм прикордонного співробітництва ЄІСП ,,Україна-Угорщина-Словаччина-Румунія” на 2007-2013 року. В цілому суб'єкти Закарпаття та прикордонних регіонів Словаччини, Угорщини та Румунії беруть участь у близько 50 проектах, як у якості партнерів, так і аплікантів на загальну суму близько 20 млн. євро. В рамках другого конкурсу Програми кількість відібраних проектів сягає майже 50, в тому числі резервних, на загальну суму 18 080 129,02 євро (що перевищує загальнодоступний бюджет на 4 млн. євро), де 15 проектів подано від Закарпаття.
    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору