ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Проведення аукціону з продажу майна банкрута в електронній формі

    19 квітня 2024 п'ятниця
    56 переглядів

    Продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюється в порядку, встановленому Законом України

    “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі - Закон), шляхом проведення торгів у формі аукціону, при цьому Законом передбачена можливість проведення аукціонів на веб-сайті організатора (електронних торгів). Для проведення аукціонів в електронній формі (електронних торгів), а також при розміщенні оголошення про проведення аукціону та відомостей про результати аукціону на веб-сайтах технологічні та програмні засоби повинні забезпечувати всім бажаючим можливість пошуку інформації за датою розміщення оголошення, датою та місцем проведення аукціону, видом майна, ціною, видом договору, що укладається, а також можливість анонімного перегляду, копіювання та роздрукування інформації на основі поширених веб-оглядачів та редакторів без необхідності застосування спеціально створених для цього технологічних та програмних засобів, цілодобово, без обмежень та стягнення плати.
    Інформація повинна бути доступна на веб-сайтах протягом семи років з дня проведення аукціону.
    Організатор аукціону не пізніше як за 15 робочих днів до дня початку аукціону оприлюднює на веб-сайті державного органу з питань банкрутства, Вищого господарського суду України, а також на своєму веб-сайті оголошення про проведення аукціону, а також письмово повідомляє про проведення аукціону власника майна, замовника та інших осіб, визначених замовником.
    Під час продажу на аукціоні нерухомого майна оголошення повинно бути також розміщено на нерухомому майні.
    Організатор аукціону забезпечує доступ до інформації про майно, що підлягає продажу, а також можливість ознайомитися з майном за його місцезнаходженням.
    Електронні торги тривають не менше 15 діб.
    Переможцем електронних торгів є особа, що запропонувала найвищу ціну протягом часу проведення електронних торгів.
    Допуск учасника до електронних торгів здійснюється шляхом присвоєння йому кодового номеру, під яким цей учасник подає пропозиції щодо ціни.
    Система, що забезпечує проведення електронних торгів, повинна забезпечувати:
    - безперебійну роботу з проведення електронних торгів;
    - подачу учасниками пропозицій щодо ціни через захищене з'єднання у режимі реального часу;
    - візуалізацію всіх пропозицій з посиланням на кодові номери учасників, що внесли пропозиції, протягом проведення аукціону в режимі реального часу, а також протягом семи років після його закінчення;
    - візуалізацію часу, що залишився до закінчення строку подання пропозицій щодо ціни.
    Система повинна надавати можливість учасникам електронних торгів подавати пропозиції щодо ціни з точністю до 1 копійки.
    Система повинна негайно надсилати кожному учаснику електронних торгів повідомлення, яке повинно містити адресу сторінки веб-сайту, на якій проводяться електронні торги, запропоновану учасником ціну, час отримання системою пропозиції, а також час розміщення пропозиції учасника на сторінці веб-сайту або повідомлення про відмову від розміщення пропозиції із зазначенням причин такої відмови.
    Негайно після оголошення переможця або закінчення аукціону без визначення переможця протокол про проведення аукціону надсилається в електронній формі переможцю та замовнику. У разі продажу нерухомого майна протокол у паперовій формі в той же день надсилається (вручається) переможцю та замовнику.

    Завідувач сектору з питань банкрутства
    Головного управління юстиції у Закарпатській області О.О. Кордас

    29.01.2014

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору