ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Шаяні не вистачає води

    28 березня 2024 четвер
    78 переглядів
    Турзаклади зазнали збитків через проблеми із забезпеченням водою

    За останні роки село Шаян розрослося в декілька разів. Крім того в багатьох тутешніх туристичних закладах побудовані басейни, для забезпечення нормального функціонування яких також необхідно багато води.


    Це призвело до того, що влітку минулого року відчувався її катастрофічний дефіцит, і туристи почали втрачати інтерес до санаторного комплексу, вибудуваного у селі. Багато турзакладів зазнало збитків через проблеми із забезпеченням їх питною водою.

    Минулого тижня цю проблему обговорювали в стінах Хустської райдержадміністрації. А учасниками цієї розмови були перший заступник голови РДА Віталій Дулкай, завідувач сектору туризму відділу культури і туризму Валерій Янюк, начальник відділу будівництва та інфраструктури управління інфраструктури, житлово-комунального господарства та будівництва Іван Огняник, а також вишківський селищний голова Карло Сойков, начальник ТОВ «Проектно-будівельне об’єднання «Тиса» Емануїл Товкан, заступник головного лікаря ДП «Санаторій «Шаян» Василь Ливка.

    Основна мета – встигнути вирішити проблему до настання літнього сезону відпочинку. Як завжди, питання впирається у фінансування. Якщо воно буде своєчасним, сказав відомий будівельник Емануїл Товкан, то Шаян матиме достатнє водозабезпечення. Зокрема, роботи по обв’язці 3 свердловин будуть виконані впродовж двох місяців з часу надходження грошей, що дасть змогу вирішити проблему з водопостачанням в селі.

    Христина ГОРВАТ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору