ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Здавали в оренду майно – доходи необхідно задекларувати

    18 квітня 2024 четвер
    23 переглядів

    У разі, якщо громадяни у 2013 році здавали свою квартиру в оренду іншим громадянам, то їм необхідно подати декларацію про майновий стан та доходи.

    За результатами задекларованих доходів платник повинен самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб. Дохід від здачі в оренду власного нерухомого майна підлягає оподаткуванню за ставкою 15% або 17%. Ставка 15% застосовується, якщо загальна сума доходів, отриманих у звітному податковому місяці, не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (тобто в 2013 р. – 11470 грн.); 17% – з суми, що перевищує зазначений десятикратний розмір.

    Водночас нагадуємо, що Кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2013 року, триває. Термін подачі податкової декларації про майновий стан і доходи за 2013 рік – до 1 травня 2014 року.

    Особливості нарахування та оподаткування окремих видів доходів фізичних осіб передбачено ст. 170 розділу IV Податкового кодексу України.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору