ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У січні кількість виданих електронних ключів зросла більш ніж у 5 разів

    19 квітня 2024 п'ятниця
    39 переглядів

    Протягом січня 2014 року кількість виданих Акредитованим центром сертифікації ключів, який діє при Міндоходів, цифрових підписів зросла більш ніж у 5 разів порівняно з відповідним періодом минулого року. Користувачам безкоштовно видано 430,7 тис. посилених сертифікатів відкритих ключів.

    Втричі зросла і кількість клієнтів центру. Якщо у січні минулого року його послугами скористалася 51 тис. платників, то цього року їх кількість вже сягнула 158,6 тис. осіб. Як свідчить статистика Міндоходів, найактивнішими користувачами залишаються підприємці-фізичні особи та громадяни – майже 121,9 тис. осіб. За перший місяць року їм видано 265 тис. електронних ключів.
    Юридичних осіб нараховувалося значно менше – 36,7 тис., які отримали 165,7 тис. ключів.
    Нагадаємо, що з 1 січня поточного року Акредитований центр сертифікації ключів перейшов на використання двох посилених сертифікатів відкритого ключа. За словами фахівців Міндоходів, такий формат криптографічних повідомлень унеможливить підробку ключів та посилить захист інформації від сторонніх осіб.
    Для зручності користувачів всі сертифікати, які були отримані до 1 січня 2014 року, також є дійсними протягом 2 років з моменту їх отримання.
    У зв’язку з нововведеннями АЦСК ІДД Міндоходів розроблено нові форми реєстраційних документів, які можна завантажити з офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД Міндоходів http://acskidd.gov.ua.
    Отримати безкоштовний електронний підпис можна у відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів, яких на сьогодні діє 104 пункти.
    Прес-служба Міндоходів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору