ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У ужгородцев еще есть время сдать всё имеющееся оружие добровольно

    19 апреля 2024 пятница
    62 переглядів
    Ужгородская милиция просит народ добровольно сдать оружие

    Ужгородские милиционеры просят горожан добровольно сдать оружие, боеприпасы, спецсредства и взрывчатку. Такие меры правоохранителями проводятся с целью противодействия незаконному распространению оружия и его возможности попасть в руки преступников.


    Добровольно сдать оружие могут жители города на протяжении марта месяца.

    Таким образом , они могут избежать уголовной ответственности за незаконное хранение оружия , боеприпасов и взрывчатки.

    Напомним , что в соответствии с частью 1 статьи 263 Уголовного кодекса Украины - « Ношение , хранение, приобретение , изготовление , ремонт , передача или сбыт огнестрельного оружия , боевых припасов , взрывчатых веществ или взрывных устройств без предусмотренного законом разрешения » - наказываются лишением свободы на срок от двух до пяти лет.

    Согласно части 3 статьи 263 Уголовного кодекса Украины - « освобождается от уголовной ответственности лицо, совершившее преступление , предусмотренное частями первой и второй настоящей статьи , если оно добровольно сдало органам власти оружие , боевые припасы , взрывчатые вещества или взрывные устройства ».

    Так, за нарушение требований действующего законодательства - наступает ответственность . Однако , добровольная сдача оружия , боеприпасов , спецсредств и взрывчатки , освобождает от любой ответственности граждан , - сообщил заместитель начальника Ужгородского горотдела милиции подполковник Вячеслав Григорьев.

    По любым вопросам , касающихся сдачи оружия, его приобретении или регистрации , ответ можно получить у сотрудников разрешительной системы горотдела милиции или по телефону 44-52-87 .

    Ужгородский МВ УМВД

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В умовах України мені таке здавання здається абсурдним. Потенціально людина підставляє себе риску кримінального переслідування в майбутньому, де буде невіроємно тяжко доказати, що ти не вкрав ту зброю, але знайшов чи подібне, і що ти нею не зробив злочин. Тобто, буде перевернута презумпція невиновності. Тому б краще я зробив так, ги свого часу мій тато - розібрав зброю на части і "розсіяв" її.
    В інших країнах, якщо тією зброєю не був проведений кримінальний акт, то можеш її зарегіструвати і, виконавші інші законні вимоги, можеш ту зброю носити чи ходити з нею вправлятись на стрільбище. Цікаво, що у Англії абсолютна рестрікція на пальну (але і холодну) зброю (закрити в тюрьму можуть за викрутку чи шило у кишені), що злочинним бандам малоліток-негрів не помішала на протязі двох років підняти урівень злочинності з використанням вогнепальної зброї на 400 проценті. При тому купити нелегально АК у Англії незрівняно легше, ніж в Україні.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Від того ще ви не відкараскались від того, ош тота зброя у вас ілегально. В нормальних країнах цей процес такий: Ви власник зброї з легальним дозволом носити її чи володіти нею. З якихось доводів ви хочете збавитись її. Є дві можливості: продати її легально людині з дозволом володіти зброєю чи носити її, або ж звертаєтесь до органів з тим, що хочете її ліквідувати. Тоді зброя йде спочатку на експертизу - чи не була вжита при якихось кримінальних діяннях. При негативній відповіді вона знешкоднюється так, щоби вже не могла бути реновована. У цьому випадку у вас є можливість отримати її назад вже в такому стані і тоді ви подаєте заяву на володіння чи носіння такої зброї. Но, такі порядки у правових країнах. У більшості правових країн благонадійні громадяни мають право володіти і носити вогнестрільну зброю для свого захисту (життя і здоро'вя) та свого маєтку. Так само мають право її вживати у виняткових випадках. Якщо вас це буде цікавити, можу розказати подрібніше. Все інше - ілегальщина.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Розумію, пане Судоплатове. Говорю про правові країни. Але там ни є Правого сектору. А з бандитами, здебільшого, справляється поліція. Ніде, правда, ни є ідеального стану.