ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Валерій Лунченко взяв участь у засіданні 18-ої сесії Закарпатської обласної ради

    16 квітня 2024 вівторок
    40 переглядів
    У засіданні взяв участь голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко

    Сьогодні, 13 березня, відбулося третє пленарне засідання вісімнадцятої сесії Закарпатської обласної ради VІ скликання. У засіданні взяв участь голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко. Також були запрошені керівники окремих департаментів ОДА, голови районних рад краю.

    Першим пунктом порядку денного сесії було розглянуте питання “Про внесення змін і доповнень до Програми “Турбота” щодо посилення соціального захисту громадян на 2014 рік”. Йдеться про виконання доручення Прем’єр-міністра України А.Яценюка про вжиття невідкладних заходів для забезпечення розміщення в санаторіях сімей військовослужбовців, які прибуватимуть в область з Автономної Республіки Крим. Депутати доповнили рішення пунктом про те, що ці витрати здійснюватимуться райдержадміністраціями та міськвиконкомами на підставі подання обласного штабу з даного питання. На фінансування заходів щодо розміщення сімей військовослужбовців з обласного бюджету передбачається виділити 1 мільйон 800 тис грн. Крім цього, на функціонування відповідного штабу додатково передбачено 100 тисяч гривень.
    За інформацією голови ОДА Валерія Лунченка, за передбачені кошти на Закарпатті планується прийняти близько 2 тис 225 осіб з Криму. Додатково, виходячи з потенціалу області, Закарпаття може прийняти ще 50 тисяч осіб. Для цього необхідно залучити туристичні садиби, готелі, санаторії і бізнес. Робота в цьому напрямку вже ведеться, - зазначив голова ОДА. З метою оперативного реагування на питання, які виникатимуть у ході реалізації даного рішення, Валерій Лунченко запропонував створити при облдержадміністрації гарячу лінію.
    Також на сесії були розглянуті питання “Про внесення змін до Програми створення та накопичення регіонального резерву матеріально-технічних засобів та засобів індивідуального захисту органів дихання непрацюючого населення Закарпатської області на 2011-2015 роки”, “Про внесення змін до рішення обласної ради від 3 лютого 2014 року “Про обласний бюджет на 2014 рік”, про звернення депутатів обласної ради Кабінету міністрів України , Верховної ради України (щодо скасування попередньої оплати за енергоносії та щодо протипаводкових заходів), “Про меморандум національної єдності” та щодо мисливських угідь в окремих районах краю.
    Управління інформаційної діяльності
    та комунікації з громадськістю ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору