ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді проходив тренінг «Діти, розлучені з сім’єю. Право на захист та притулок»

    24 квітня 2024 середа
    46 переглядів

    26-27 березня в Ужгороді в рамках програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні проходив регіональний тренінг “Діти, розлучені з сім’єю. Право на захист та притулок”.

    У його роботі взяли участь представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Аксана Філіпішин, координатор дитячих програм Представництва ХАЙЕС в Україні (Фонд допомоги біженцями та переселенцями ) Діна Гуд, представники міграційної служби області, освіти, охорони здоров’я, органів опіки, неурядових організацій.
    Вітаючи учасників зібрання, начальник ГУ ДМС України в Закарпатській області Ігор Михайлишин підкреслив актуальність даної проблематики для регіону, накопичений чималий досвід роботи з цією особливо вразливою категорією шукачів притулку . До речі, на Закарпатті одними з перших в державі відпрацьовано механізм призначення законних представників за місцем виявлення дитини без супроводу.
    Протягом двох останніх років із заявами про визнання біженцем до міграційної служби краю звернулося 42 дітей, розлучених із сім’єю. У переважній більшості ці діти – вихідці із Афганістану та Сомалі, чоловічої статі у віці від 15 до 17 років. Як допомогти цій категорії біженців, питання дотримання їх прав, психологічного супроводу і стало темою обговорення під час тренінгу. Йшлося також про проблемні аспекти застосування на практиці нещодавно затвердженого “Порядку проведення обстеження для встановлення віку дитини, яка залишилася без піклування батьків та потребує додаткового захисту ”.
    Ольга Поштак, головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю та ЗМІ ГУДМС України в Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору