ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

«Правий сектор» : Закиди щодо зникнення картин з дачі Медведчука – провокація

    25 квітня 2024 четвер
    64 переглядів
    26 березня склали і підписали акт прийому-передачі цінностей комплексу

    «Ситуацію із заявою ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-Тур» щодо зникнення картин із майнового комплексу «Ведмежа діброва» «Правий сектор» розцінює як провокацію. Про це власкору ІА ZIK повідомив керівник «Правого сектору» Закарпаття Олександр Сачко.

    «Наша реакція однозначно буде і ми продемонструємо ті факти, які є. Інформація про зникнення цінностей раптом з’явилася через дві доби, як ми пішли. Ми передавали об’єкт у присутності маси журналістів і самого заявника. Ще 26 березня, під час передачі об’єкта «Ведмежа діброва» ми склали і підписали акт прийому-передачі, під яким підписалися і представники ТОВ «Інвестиційна компанія «Спорт-тур» (О. Яковлєв), – каже Олександр Сачко. – У ній йдеться, що майновий комплекс «Ведмежа діброва» у селі Жденієво на Закарпатті був знятий з-під охорони «Правого сектора» в присутності комісії, у складі якої були представники товариства «Спорт-Тур», місцевого самоврядування та «Правого сектора».

    За час спільної охорони об’єкта представниками «Правого сектора», 27-ї сотні Самооборони Майдану та працівниками УДСО жодних випадків вивезення матеріальних цінностей та будь-яких інших правопорушень не було. Комплекс був переданий комісії у повному обсязі та без зауважень, про що був складений відповідний акт прийому-передачі, підписаний всіма членами комісії. Під час спільної охорони об’єкт був відкритий для вільного доступу громадян та преси. Будь-які заяви про зникнення матеріальних цінностей, протистояння з правоохоронними органами та, тим більше, застосування різних видів зброї є нісенітницею та слід розцінювати як провокацію».

    За словами Олександра Сачка, «Правий сектор» реагуватиме на такі закиди «у межах законодавства». «Я це розцінюю як провокацію, намагання дискредитувати «Правий сектор», що зараз робиться по всій

    Нагадаємо, 27 березня на території майнового комплексу «Ведмежа діброва» працювала слідча комісія Міністерства внутрішніх справ. Про це йдеться в заяві ТОВ «Інвестиційна компанія «СПОРТ-ТУР».

    «Як встановлено у ході слідчих дій правоохоронними органами, частину майна, що знаходилося на території комплексу – було викрадено. При цьому збитки, заподіяні внаслідок такого розкрадання – досить великі, оскільки серед вкраденого є витвори стародавнього та сучасного мистецтва, а саме: викрадена колекція з 28 картин закарпатських художників, більшість з яких належать пензлям Йосипа Бокшая та Адальберта Ерделлі; шість старовинних ікон, особисті речі та предмети побуту. Частина меблів та начиння понівечені, а з комп’ютерів викрадені носії інформації», – йдеться в заяві.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору