ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді депутат Віктор Феєр захоплювався колекціонуванням земель (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    153 переглядів
    Феєр «тихою сапою» підтягував землю, де лише та скільки міг

    Нещодавно прес-служба прокуратури Ужгорода повідомила про результати, «досягнуті» у місті в 2009-му, коли земельну комісію міськради очолював Віктор Феєр. У повідомленні йдеться про те, що за позовами прокурорів у судах «скасовано пункти чотирьох рішень міської ради про надання землі у районі «Західний», площею понад 40 га, вартістю більше 12 млн грн.


    Ці ділянки є заплавними та не призначені для будівництва й обслуговування житлових будинків.

    Про порушення закону прокуратурі стало відомо під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства при прийнятті відповідних рішень Ужгородською міською радою. Зокрема, у 2009 році посадовці установи надали ряд дозволів на підготовку матеріалів вибору місця розташування земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків.

    Однак вказані рішення було прийнято всупереч вимогам Водного та Земельного кодексів України. Відповідно до картування зон затоплення і ризику в басейні річки Уж, розробленого в рамках реалізації проекту «Покращення системи управління паводками», земля житлового кварталу забудови «Західний» знаходиться між водотоком та водозахисною дамбою річки Уж, тобто є заплавною зоною, яка може бути затоплена чи підтоплена під час паводку.

    Відповідно до Водного кодексу України, на такій зоні будівництво житлових споруд заборонено.

    У п’ятницю, 11 квітня, на сесію Ужгородської міськради виносять проект рішення про переформатування земельної комісії, яку зараз очолює Олександр Доктор.

    Одразу після зміни влади Віктор Феєр, який депутат уже четверту каденцію і більшість часу очолював земельну комісію, намагався повернути собі головування в ній. Для цього навіть проводив консультації зі створення депутатської групи «За європейський розвиток».

    Однак зараз, розуміючи, що може нарватися на скандал, не претендував на входження до комісії особисто, а лише просуває до її складу підконтрольних йому колег.

    4.JPGПід час кожної каденції у міськраді Феєр «тихою сапою» підтягував землю, де лише та скільки міг. І не тільки в Ужгороді. Щось перепало, можливо, і на Іршавщині, де з січня 20011-го до середини літа 2012-го працював головою РДА. А в Берегові уже в революційному листопаді 2013-го голова РДА підписав розпорядження №499, у якому йдеться про одну з дружин Феєра: «Надати Феєр Наталії Володимирівні дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність площею 0,10 га для індивідуального дачного будівництва, розташованої на території Берегівської міської ради, за межами населеного пункту, в урочищі «Чопівська гора»».

    А житловий будинок, а скоріше маєток Феєра – у Сторожниці.

    Найбільший же «букет» ділянок він «назбирав» в Ужгороді. Мешканці міста добре пам’ятають скандали із багатоповерхівкою, яку Феєр взявся будувати у скверику на вул. Мукачівській, навпроти залізничного переїзду. Уже багато років тому узяв для цього частину зеленої зони, однак і досі споруда лише світить голими ребрами велетенської коробки.

    Навпроти цього «скелета» на Мукачівській – теж будова, яка належить Феєру.

    Ще один скандал був із забудовою скверика на площі Бабушкіна.

    У червні 2011 року іншій дружині, Аліні Феєр, рішенням сесії надано дозвіл змінити цільове призначення ділянки розміром 0,0857 га в районі вул. Собранецької з такої, що була для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських будівель та споруд, на земельну ділянку під багатоквартирну забудову.

    Ще на одній із сесій Феєр домігся виділення 0,03 га для реконструкції власних підвальних приміщень на одній із центральних вулиць міста – Волошина.

    У 2009-10 роках було розформовано гаражний кооператив у районі вул. Грибоєдова. Відтак там виросла багатоповерхівка. А вже у червні минулого року Феєр пролобіював виділення чотирьох ділянок по 0,0084 га на тій же території для... будівництва індивідуальних гаражів! Одна з цих ділянок оформлена безпосередньо на сина Феєра. І хоча земля в таких випадках дається для капітальних споруд, там стоять металеві «коробки». Очевидно, таким чином просто зарезервували землю для ще одного потенційного будівництва.

    7dniv



    2.JPG
    3.JPG
    5.JPG
    6.JPG
    7.JPG
    8.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору