ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Надання житла мешканцям Закарпатській області

    20 квітня 2024 субота
    30 переглядів

    На початок 2014 року на квартирному обліку перебувало 6,1 тис. сімей, які потребують покращення житлових умов, з них більше половини – мешканці обласного центру. Більше двох третин сімей перебувають на черзі на квартиру вже більше 10 років.

    Правом позачергового одержання житла в області користуються 592 сім’ї, у тому числі 76 сімей, у складі яких є постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, 30 – сім’ї, у складі яких є інваліди війни, 3 – сім’ї загиблих військовослужбовців та прирівняних до них, та 483 – сім’ї інших категорій. Близько двох третин сімей, які користуються правом позачергового отримання житла, залишаються в черзі на квартиру вже більше 10 років.
    Кожна четверта сім’я користується правом першочергового отримання житла, з них 21,7% складають багатодітні сім’ї, 9,3% – одинокі матері, 5,5% – хворі (за встановленим переліком), 4,5% – учасники бойових дій на території інших країн, 3,4% – військовослужбовці, звільнені в запас або у відставку, 2,5% учасники бойових дій, учасники війни, решту – інші категорії черговиків.
    Із загальної кількості сімей, що перебувають на квартирному обліку, 31,2% сімей проживають у гуртожитках, 19,2% – молоді сім’ї.
    Серед адміністративно–територіальних одиниць області найбільше сімей перебуває на обліку у містах Ужгород (53,7%), Мукачево (31,7%), Виноградівському (3,0%) та Тячівському (2,4%) районах.
    Усього протягом 2013 року одержали житло та покращили житлові умови 16 сімей (переважна більшість з них – мешканці обласного центру). Із них користувалися правом позачергового та першочергового одержання житла – по 6 сімей відповідно та 4 сім’ї, що перебували у загальній черзі. Одержали житло у новобудовах 5 сімей.

    Наталія Яцкулич заступник начальника відділу статистики соціальних послуг Головного управління статистики

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору