ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Результат офіційного працевлаштування закарпатців – 176 тисяч гривень

    29 березня 2024 п'ятниця
    18 переглядів

    Саме така кількість коштів надійшла до бюджету протягом січня-березня 2014 року в результаті оформлення трудових відносин громадян в установленому порядку.

    Зокрема, проведення зустрічей, співбесід та інших вжитих заходів щодо суб`єктів господарювання, сприяло офіційному працевлаштуванню 442 жителів Закарпаття. Як результат – 52 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 124 тис. грн. єдиного соціального внеску поповнили скарбницю.

    Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Ігор Кріль підкреслює, що відмова від виплат зарплати в «конвертах» та легалізація найманої праці – одні з пріоритетних питань у роботі органів Міндоходів.

    – Ми довіряємо громадянам і бізнесу та вважаємо, що більшість з них працює чесно. Однак, захист фінансових інтересів держави та наповнення бюджету на всіх рівнях – наше першочергове завдання у економічній ситуації, що склалась сьогодні в Україні, – зазначає фахівець.

    Варто зазначити, що протягом січня-березня 2014 року підрозділами доходів і зборів з фізичних осіб проведено 25 перевірок підприємств, установ, організацій та фізичних осіб – підприємців, які проводили виплату громадянам заробітної плати та інших доходів. У всіх випадках виявлені порушення вимог чинного податкового законодавства, в результаті чого донараховано 660 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб і штрафних санкцій, до бюджету надійшло 146 тис. грн., а з донарахованого єдиного соціального внеску і штрафних санкцій у сумі 179 тис. грн. бюджет поповнився на 82 тис. грн.

    Зауважимо, що роботодавці, котрі відмовляються від офіційного працевлаштування своїх працівників, найбільшої шкоди завдають, в першу чергу, самим робітникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляє людей можливості захисту своїх прав та не дає змоги напрацювати стаж, необхідний в майбутньому для призначення пенсії.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору