ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські товари експортуватимуть в ЄС без сплати ввізного мита

    19 квітня 2024 п'ятниця
    53 переглядів

    З 23 квітня і до 1 листопада 2014 року діятиме пакет автономних преференційних заходів Європейського Союзу у торгівлі з Україною. Метою зазначених заходів є одностороннє зменшення або скасування митних зборів ЄС на товари, що походять з України.

    Про це розповідали сьогодні під час інформаційно-консультативного семінару для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності Закарпатської області. Організувала зустріч Закарпатська торгово-промислова палата. Взяли участь у заході понад 60 учасників, серед яких фахівці Чопської митниці Міндоходів та Головного управління Міндоходів у Закарпатській області.

    Присутнім на зустрічі суб’єктам господарювання фахівці Закарпатської ТПП роз’яснили, що підставою для застосування до товарів торговельних преференцій є сертифікат походження EUR.1. Такий сертифікат видає Торгово-промислова палата України та її регіональні підрозділи, зокрема закарпатські.

    Запровадження квотування у двосторонній торгівлі між Україною та ЄС означає, що українські виробники отримують можливість завозити певні обсяги товарів без справляння увізних мит. Адміністрування тарифних квот здійснюватиметься Генеральним директоратом з питань оподаткування Європейської Комісії на основі принципу «перший прийшов – перший обслуговується» незалежно від місця ввезення товарів до ЄС.

    На період дії автономних тарифних преференцій ЄС діятимуть і умови експорту в рамках режиму Генеральної системи преференцій (GSP), який діє сьогодні для України та для використання якого необхідно отримати сертифікат форми «А». Відповідні сертифікати наразі видає Закарпатська ТПП. Таким чином, за українськими експортерами залишається право вирішувати, в рамках якого режиму здійснювати експорт до ЄС: АПТР або GSP.

    Також учасники семінару розглянули й інші питання, пов’язані із диверсифікацією і знаходженням нових ринків збуту товарів українського походження, в першу чергу – в країнах ЄС.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору