ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На "Білій Олімпіаді" будуть і закарпатці!

    19 апреля 2024 пятница
    22 переглядів

    Із 10 по 26 лютого 2006 року в італійському Турині пройдуть ХХ ювілейні Олімпійські ігри. У них братимуть участь і члени олімпійської збірної України з фрістайлу ( акробатика), котрих готує заслужений тренер України, тренер-викладач збірної чоловічої команди України з цього виду спорту Анатолій Мазур.

    Ігор ІШУТКО та його тренер Анатолій МАЗУР.
    Ігор ІШУТКО та його тренер Анатолій МАЗУР.

    У вівторок, 27 грудня, у спортивному комплексі „Юність” в Ужгороді олімпійці провели прес-конференцію для журналістів. Серед них було й троє тих, котрі візьмуть участь у „Білій Олімпіаді” у згаданому Турині, бо вже отримали ліцензії. Це – закарпатець Станіслав Кравчук, який у 1997 році став переможцем Кубка Європи, майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон України. Поїде на Олімпіаду і не менш титулований Енвер Аблаєв – майстер спорту України міжнародного класу, переможець Кубка світу, який цього року проходив у Чехії, учасник змагань за Кубок ФІС, Кубок Європи та Континентальний Кубок. Компанію їм складе й наймолодший – Ігор Ішутко. Він має значно менший послужний список, однак вже отримав звання майстра спорту України, та на етапах Кубка світу в році, що минає, зайняв 4 й 6 місця.

    Хлопці розповіли, що багато часу – 2,5 роки – втратили, бо тренера мали тільки на папері. Тому за півроку підготовки мусять зробити те, на що інші мали три. Їхній тренер Анатолій Мазур запевнив присутніх, що ступінь готовності олімпійців оцінює в 10 балів за десятибальною шкалою, і покладає великі надії на своїх підопічних. Хоч чесно зізнався, що фрістайл – це такий вид спорту, перемога у якому залежить від дуже багатьох чинників, у тому числі й від прихильності суддів. Самі ж хлопці звернули увагу ще й на той факт, що на таких іграх не люблять „ туристів”, тобто спортсменів, які пропустили багато часу, і занижують бали. Однак надії не втрачають, налаштовані оптимістично. Навіть не дивлячись на те, що мусять долати й перешкоди неспортивного характеру. Так, Станіслав Кравчук та Енвер Аблаєв – студенти УжНУ ( факультету фізвиховання та факультету фізичної культури й реабілітації відповідно). Зрозуміло, що з часом у спортсменів сутужно, бо тратять його на тренування та виступи. Інакше би й олімпійцями не стали. Але у вузі цього року до студентів мали претензії ( помилково чи навмисно), навіть обіцяли виключити. Про це розповів представникам ЗМІ Іван Риляк, голова обласного відділення НОК України, запевнивши, що робитиметься усе, аби надалі подібні випадки не мали місця. Хлопці заслужили того, аби їм іти назустріч. Адже вони здобувають славу нашій державі. А ще він повідомив, що кошти на тренування фрістайлівців у рівних частинах виділяють Держкомспорт України та область.

    Не все гладко у спортсменів і з житлом. Так, Ігор Ішутко зізнався, що прописаний у гуртожитку Мукачева. Але там не живе. Зупиняється у гостинному домі Енвера Аблаєва. Сподівається, що у новому році матиме власний куток. Принаймні, йому це пообіцяли.

    На прес-конференції був присутній і молодий спортсмен, який подає чималі надії, і, не виключено, що братиме участь у „Білій Олімпіаді”, - Йосип Пеняк.

    Отримавши вичерпні відповіді на все, що їх цікавило, присутні привітали олімпійців з Новим Роком, що вже стукає у двері, а також Різдвом Христовим, та побажали їм впевнених перемог. Голова обласного відділення НОК України Іван Риляк вручив хлопцям та їх тренеру святкові подарунки.



    Надія Маїк.


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору