ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатах горів гірськолижний курорт

    19 апреля 2024 пятница
    39 переглядів

    Позавчора (27 грудня) ввечері згорів один з приватних котеджів чи не найвідомішого гірськолижного курорту Закарпаття "Драгобрат".

    Як повідомив начальник Центру пропаганди МНС України в Закарпатській області Ярослав Баб’як, на горі Драгобрат останнім часом було побудовано декілька десятків двоповерхових приватних будинків, які здаються господарями в оренду. Згорілий котедж був достатньо великим (22х10 м), щоб вогонь з нього міг перекинутися на найближчі будови, але пожежну команду проте ніхто не викликав. Наступного дня в пожежну частину селища Ясіня – найближчого населеного пункту поблизу гори Драгобрат – господарі згорілої садиби принесли заяву про пожежу.

    За словами Ярослава Баб’яка, причиною пожежі стало порушення правил монтажу пічного опалювання. При цьому, за його словами, не варто дивуватися з того, що пожежну машину на Драгобрат ніхто не викликав: "З найближчого пожежного депо в селищі Ясіня їхати до цих садиб 18 кілометрів. Щоб перетнути цю відстань в гірських умовах і в таку погоду, пожежній машині потрібно близько двох годин".

    В. о. начальника головного управління МНС в Закарпатській області Володимир Бодак вважає, що проблеми забезпечення пожежної і іншої безпеки місцеві оператори туристичного бізнесу і влади явно упускають з вигляду. "Забудова територій туристичними об’єктами ведеться без відповідного протипожежного забезпечення. Системи зв’язку і сповіщення про надзвичайні ситуації, зовнішнє протипожежне водопостачання, пожежне депо і під’їзні дороги з твердим покриттям тут відсутні", — заявив пан Бодак.

    Як живеш, Драгобрат?
    Чи добре дбають про безпеку туристів на Закарпатті?
    До 2010 року на Закарпатті з’являться 3 нові гірськолижні комплекси на 12 тисяч осіб

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все будувалось нечесним шляхом так воно і відбирається