ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Угорщина підписала Рамкову конвенцію про охорону та сталий розвиток Карпат

    19 апреля 2024 пятница
    29 переглядів

    Майже три роки пройшло з моменту підписання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат на П'ятій Всеєвропейській Міністерській конференції "Довкілля для Європи", яка відбулася 21-23 травня 2003 року. За цей час Конвенцію підписали і надали ратифікаційні грамоти чотири країни - Україна, Словацька республіка та Чеська республіка. Четвертою країною, яка підписала Конвенцію стала Угорщина.

    Ратифікація Конвенції Угорщиною є фактично початком процесу набуття її сили, оскільки "Конвенція набуває чинності на 90-й день після дати здачі на зберігання четвертої ратифікаційної грамоти або документа про схвалення, прийняття чи приєднання" (ст.21).

    Для вирішення цього питання та подальшої діяльності щодо впровадження Конвенції 16 грудня 2005 року в м. Бользано (Італія) відбулася ІV підготовча нарада країн, які підписали Конвенцію, до Першої Конференції Сторін. Окрім вирішення проблем організації конференції, одним з рішень зазначеної наради було рішення про надання до 16 січня 2006 року Тимчасовому Секретаріту пропозицій щодо місця розміщення Постійного Секретаріату.

    Враховуючи те, що на Україну припадає значна, при чому центральна частина Карпатської гірської країни (що значно полегшує комунікацію між країнами- сторонами), Україна була ініціатором розробки Конвенції та проекту Протоколу, однією з найперших підписала і ратифікувала Конвенцію та є її Депозитарієм, Україна може претендувати на розміщення Постійного Секретаріату на своїй території. До того ж Україна 16 грудня 2005 року сплатила добровільні внески до Тимчасового Секретаріату Конвенції та має спеціальну Координаційну раду Карпатської конвенції, що підвищує її шанси на розміщення Постійного Секретаріату на території однієї з карпатських областей - Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях.

    Перебування Постійного Секретаріату Карпатської конвенції на території нашої держави надає чисельну політичні, управлінські та інформаційні переваги країні-господарю. Це дозволить підняти рівень міжнародної довіри України, позиціонувати її як країну, яка у своїй політиці керується принципами збалансованого розвитку та приверне належну увагу міжнародної спільноти до Карпатського регіону, повідомляє iFportal.net.
    Карпатська конвенція на шляху втілення в життя
    П'ять міні-готелів буде збудовано біля відомого закарпатського водоспаду Шипот

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ny da looks really good