ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В БЕРЕГОВО РОЗГЛЯНУЛИ І МІСЬКИЙ БЮДЖЕТ І АВТОБУСНІ МАРШРУТИ

    20 квітня 2024 субота
    56 переглядів
    Золтан Бабяк

    30 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету, на якому були присутні 19 його членів. На початку хвилиною мовчання вшанували пам’ять відомого в краї культурного і спортивного діяча, почесного громадянина міста Юрія Гецка.

    Відтак розглянули 55 основних питань і 4 додаткові.

    Ольга Андришин доповіла про фінансові справи міста, а саме про виконання міського бюджету за 1 квартал та зміни до нього. Члени виконкому схвалили звіт по доходах у сумі 20380, 6 тис. грн., по видатках – у сумі 20933, 6 тис. грн. та подали на розгляд сесії міськради для затвердження. Cповна профінансовано зарплати, рахунки за енергоносії, інші соцвиплати. Через минулорічну заборгованість частково оплачено харчування дітей у ДНЗ і школах. Заборгованість із загального фонду складає 915, 9 тис. грн., по субвенціях – 420, 6 тис. грн., по спецфонду – 1547, 9 тис. грн.
    Андрій Фечора повідомив про переможця конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування “вул. Мужайська – п-кт Геологів (через вул. Кутузова)” – ТДВ “Берегівське АТП – 12137”. Також відбудеться повторний конкурс у зв’язку з відсутністю претендентів на маршрути “вул. Мужайська – Чопівка (через Затишне, вул. Суворова, ЗОШ № 10 (кільцевий)”, “вул. Мужайська – залізничний вокзал (ч\з вул. Сечені)”. До слова, з 1 травня на останніх маршрутах перевезення пасажирів не здійснюється.
    Опісля проголосували пакетом за підтримку низки соціальних, архітектурних, земельних і комунальних питань.
    Останні чотири додаткові проекти рішень викликали найбільшу полеміку. Зокрема, ішлося про встановлення на вул. Суворова знаку “Головна дорога”. Віктор Радіонов зачитав пропозицію від правоохоронних органів щодо створення одностороннього руху по вул. Рожошкерт у період з 8.00 до 16.00. Деякі члени виконкому пропонували, аби відповідні служби спершу розібралися із паркуванням авто в районі ринку, а односторонній рух варто запровадити по вул. Тіноді.
    Палко полемізували виконкомівці із мешканцями багатоповерхівок № 105 і 107 на вул. Мужайській, які самовільно перекрили бетонними блоками проїзд через двір. Однак не всім це подобається. Одні стверджують, що є загроза життю дітей через необачних водіїв, тож підтримують встановлення блоків чи шлагбауму. Інші кажуть, що конкретних випадків травмування дітей не пам’ятають, а бетонні блоки перешкоджають спецавтомобілям (швидка, пожежна, таксі) заїжджати зі сторони буд. № 105 і розвертатися, відтак це може призвести до того, що необхідна допомога не встигне. Тож члени виконкому ухвалили заборонити встановлення засобів перешкоджання руху без дозволу відповідних служб. Однак бетонні блоки залишаться до наступного засідання виконкому. Вихід із ситуації є: встановлення “лежачих поліцейських” і відповідних дорожніх знаків про житлову зону.
    Далі Чаба Пейтер ініціював створення спеціальної комісії для перевірки роботи ТзОВ “Водоканал Карпатвіз”, зокрема тарифікації. На його думку, ціни послуг завищені. Очільник товариства Йосип Галайда підтримав таку ідею, однак зазначив: наше місто єдине на Закарпатті, де є цілодобове водопостачання, а фірма вчетверте визнається найкращою в області. Також додав, що до комісії варто включити члена від угорського партнера і представника з прокуратури. Не секрет, що найбільшими боржниками наразі є деякі приватні підприємці, які навіть після відключення за борги самовільно поновлюють доступ до міської води. Тож вирішено створити комісію із 5 осіб, склад якої буде узгоджено в робочому режимі.

    Минулого тижня, 8 травня, відбулося чергове засідання депутатів міської ради.

    Порядок денний – 126 питань. На 32-гу сесію запросили т. в. о. начальника Берегівського РВ УМВС Василя Продана, військового комісара Берегівщини Олега Параду, очільника СБУ Андрія Гриня, начальника ОДПІ Василя Пацкана, консула Берегівського консульства Угорщини Ігнаца Нодя та інших. Спершу хвилиною мовчання вшанували загиблих під час трагічних подій на сході й півдні країни, а також відомого громадського діяча Берегівщини Юрія Гецка.
    Відтак військовий комісар Олег Парада розповів, що місцевий військкомат приведено у вищий ступінь бойової готовності. Оповістили 750 людей, 108 громадян отримали мобілізаційні приписи, 63 призвано на службу в українське військо (20 офіцерів запасу, 43 прапорщики і сержанти). Він також нагадав, що керівництво країни відновило призов до армії, тому сторено відповідний графік оповіщення населення Берегівщини на три місяці ц. р.
    Далі міський голова Золтан Бабяк зачитав ультиматум, який оголосив йому Громадський форум Берегівщини щодо неприпустимості поновлення на своїх посадах звільнених заступників Михайла Ляшка, В’ячеслава Гладуна та секретаря ради Віталія Кайнова, що захищали свої інтереси в суді. У разі невиконання ультиматуму учасники форуму готові ініціювати відставку міського голови. Ця вимога була підписана очільником місцевого осередку “Свободи” Василем Вовкуновичем. Однак треба зазначити, що на цій сесії питання про поновлення звільнених працівників міськради не розглядалося.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору