ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Звітність з трансфертного ціноутворення подаватиметься до 1 жовтня 2014 року

    28 березня 2024 четвер
    51 переглядів

    Перший звіт про контрольовані операції у межах адміністрування трансфертного ціноутворення подаватиметься до 1 жовтня 2014 року, а не до 1 травня 2014 року, як це передбачалося раніше. Такі зміни були ухвалені Верховною Радою України. Закон передано на підпис в.о. Президента України та вступить у дію після оприлюднення.

    Суб’єкти господарювання, які вже подали звіти до 1 травня 2014 року, зможуть не подавати цей звіт повторно, тобто до 1 жовтня 2014 р. У разі виявлення платниками податків у поданій звітності помилок, вони зможуть самостійно їх виправити та надіслати виправлену звітність до 1 жовтня.

    «Ми вітаємо це рішення Верховної Ради. Ініційовані нами зміни до закону передбачають своєрідний «тренувальний період» для платників і для податківців до кінця 2014 року. Ми використаємо цей час, щоб відпрацювати всі труднощі у впровадженні трансфертного ціноутворення в діалозі з бізнесом», – прокоментував Перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус.

    Відповідно до ухваленого 13 травня Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо трансфертного ціноутворення» (реєстраційний №4257), не застосовуватимуться штрафи у зв'язку із самостійним коригуванням грошових зобов'язань, пов'язаних із коригуванням цін у контрольованих операціях за період з 1 вересня 2013 по 31 грудня 2014 року.

    Крім того, планується зменшення розміру штрафів за неподання звітності. Так, зокрема, за неподання звіту про контрольовані операції, розмір штрафів буде зменшено з 5 відсотків загальної суми контрольованих операцій до 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

    За неподання документації щодо окремих контрольованих операцій, розмір штрафів зменшується з 100 розмірів мінімальної заробітної плати до 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

    Також подовжиться до кінця року (раніше діяла норма до 1 вересня 2014 року) застосування штрафних санкцій у розмірі 1 гривні за помилки, допущені при розрахунку грошових зобов’язань відповідно до норм статті 39 Податкового кодексу України.

    Внесеними змінами узгоджено термін «операції» із вже встановленим терміном «господарські операції» з метою однозначного їх застосування.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору