ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття. Вибори-2014

    20 квітня 2024 субота
    80 переглядів
    Ужгородський прес-клуб проводить інформаційну добу виборів

    На Закарпатті, за попередніми результатами, 1,6% виборчих бюлетенів визнані недійсними. Про це сьогодні, 26 травня під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі повідомили представники Громадянської мережі ОПОРА.

    За даними ОПОРИ, 5,6% спостерігачів від ОПОРИ не мали можливості нормально спостерігати за ранковими засіданнями виборчих комісій.

    Серед порушень, ОПОРА зафіксувала порушення таємниці голосування, перебування осіб на дільницях, які на мали для цього права та ін.

    За голосуванням ужгородців спостерігали і міжнародні наглядачі
    Міжнародний конгрес українців делегував для цього 220 представників. Дотримання демократичних норм під час виборів на десяти ужгородських дільницях контролювали спостерігачі з Канади.

    Протягом дня виявлені порушення вони не коментують, однак свої висновки відразу направляють до Конгресу. Говорить Джеймс ВОЙГЕШИН, міжнародний спостерігач (Канада)


    Явка виборців по Мукачівському округу - 55%

    “На Мукачівщині проголосувало 77 тисяч 175 виборців, -- повідомив голова ОВК ТВО № 70 Сергій Пучковський. – На території округу у 124 дільницях не зареєстровано суттєвих порушень виборчого законодавства. Найбільша явка виборців – 98,9 відсотків на ДВК № 21712 що розташована у Мукачівській райлікарні. На території району найактивніше голосували жителі Пістрялова – дільниця № 210344. де явка виборців склала 84 відсотка. А більшість громади В. Лучок – проігнорувала вибори на ДВК № 210306, що розташована в цьому селі лише 33,65 відсотки зареєстрованих виборців прийшли обирати президента України”.



    На ТВК №72 проголосувало всього 48% виборців
    На ТВК №72 з центром у Хусті проголосували 47,99% виборців. такі останні дані повідомили власкору Ужгородського прес-клубу в ОВК.

    Всього проголосувало 82114 виборці. Дані ще уточнюються..


    За президента в Ужгороді голосували 65% виборців

    Майже 65% ужгородців проголосували на президентських виборах. Такі дані Ужгородському прес-клубу повідомили в ОВК № 69.

    Точна кількість містян, які зробили свій вибір – 61 тисяча 272, що склало 64,87% від кількості усіх виборців обласного центру.


    На Ужгородщині на вибори прийшли 63% виборців

    На Ужгородщині проголосували майже 63% виборців. Такі дані Ужгородському прес-клубу повідомили в Окружній виборчій комісії.

    Точна кількість громадян, які зробили свій вибір – 97 тисяч 652, що склало 62,72% від кількості усіх виборців.


    На Берегівщині та Виноградівщини не проголосувало й 45% виборців

    По ОВК №74 (Берегівщина та Виноградівщина) явка виборців склала тільки 44,6%. Дані власкору Ужгородського прес-клубу повідомили в ОВК.
    Загальна кількість виборців, яка проголосувала, 66604 із 149287 внесених до списків.


    На ТВК №71 проголосувало 60,9% виборців

    На момент закінчення голосування на дільницях ОВК №71 ( з центром у Сваляві) взяли участь у виборах 86 515 мешканців Свалявщини, Міжгірщини, Воловеччини, Перечинщини та Великоберезнянщини, - інформує власкору Ужгоросдького прес-клубу за даними ОВК.

    Це становить 60,9 % від загального числа виборців.


    На ОВК № 74 (Берегівський, Виноградівський райони та місто Берегово) – одна з найнижчих явок виборців. Як повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу, по ОВК явка не досягає навіть 40%.



    На більшості ужгородських дільниць голосування проходить спокійно При цьому явка на переважній більшості дільниць, що розташовані у спальних районах міста перетнула рубіж у 60%. Найбільше спокою радіють спостерігачі та члени комісій.


    На Закарпатті проголосувало трохи більше 45%
    На 18 годину явка виборців по Закарпатській області склала 45,48%. Понад 434 тисячі виборців проголосувало. Найвища явка зафіксована на Великоберезнянщині - майже 59 % та в Ужгороді - майже 58%.


    Станом на 18:00 в Міжгірському районі проголосувало 46,4% виборців.

    Про це повідомив кореспонденту Ужгородського прес-клубу керівник апарату Міжгірської райдержадміністрації Іван Бобонич.

    У селі Пилипець виборча дільниця №210261 виборчий округ №71 станом на 18:00 проголосувало 530 із 834 зареєстрованих, - про це розповіла голова виборчої дільниці Ганна Грига.

    Також вона повідомила, що голосування проходить без порушень.

    Підтвердили це і спостерігачі від кандидатів на пост Президента України Юлії Тимошенко, Петро Порошенка та Олега Тягнибока.

    Представник від правоохоронних органів Васил Головк зазначив, що на цій виборчій дільниці не було зафіксовано порушень громадського порядку.


    52,3% виборців на Свалявщині вже проголосували

    До 18.00 кореспонденту Ужгородського прес-клубу вдалося отримати інформацію з виборчих штабів кандидатів у Президенти України Юлії Тимошенко та Анатолія Гриценка.

    Відзначивши, що грубих порушень на дільницях в 71-му виборчому окрузі в центром у місті Сваляві ними не виявлено, все ж поділилися окремими недоліками, які довелося побачити учасникам мобільних груп цих штабів на окремих дільницях.

    Так, у селах Уклин та Мала Мартинка Свалявського району кабінки для голосування були встановлені на перших поверхах упритул до вікон. Протоколів спостерігачі від Юлії Тимошенко з цього приводу не складали, вирішивши проблему на місці спільно з членами виборчих комісій - затулили вікна картоном.

    У Родниковій Гуті того ж Свалявського району бюлетені масово видавали виборцям за відсутності у них паспортів, мотивуючи тим, що в невеличкому селі всіх мешканців знають поіменно. Так само виявили там проблему з кабінками біля вікон.

    Як повідомили кореспондента у штабі Анатолія Гриценка, найбільша проблема цих виборів - сумнівної достовірності списки виборців, коли ім"я однієї людини може бути в списках на двох чи й більше дільницях. І це - при нинішньому стані поголовного обліку всіх і вся, що здійснюється і різноманітними державними установами, і паспортними столами, і навіть фінансовими структурами.

    Станом на 18:00 на Свалявщині проголосували 21 427 виборців, що становить 52,3 відсотки від загальної кількості виборців. Трохи вищий показник у процентному вираженні на Міжгірщині - там скористалася своїм правом голосу 14 171 людина, або 53,8 відсотка виборців.

    Більше 51 відсотка ужгородців вже зробили свій вибір
    foto

    Вони прийшли на дільниці та віддали свій голос за "свого" кандидата.

    Про це повідомив керуючий справами виконкому Олександр Волосянський.

    За його даними, по місту Ужгород явка виборців станом на 16.30 становить 51,4%.


    У Мукачеві явка виборців – понад 40%
    На Мукачівщині проголосувало 23 тисячі 527 виборців. Про це повідомив кореспонденту Ужгородського прес-клубу голова ОВК ТВО № 70 Сергій Пучковський.

    «Близько 12.00 на найбільших ДВК утворилися черги виборців. Після 15.00 – такого великого напливу людей не очікуємо. Поки що виборчий процес проходить без інцидентів», - зазначає Сергій Пучковський.

    Найактивніше голосують городяни, хоча на окремих сільських ДВК також спостерігається висока активність виборців. Дільниці ТВО № 70 відвідали міжнародні спостерігачі з Америки, наразі вони не зафіксували випадків порушень виборчого законодавства.


    Всього на Ужгородщині проголосували понад 65 тисяч виборців. Станом на 15 годину явка виборців по округу № 69 склала 41 %.

    Такі дані Ужгородському прес-клубу повідомила голова ОВК Любов Воровицька.

    Зазначимо, що через сильну спеку ужгородці голосувати не поспішають, на дільниці приходять невеликим потоком.


    В угорськомовних селах на Ужгородщині також низька явка.

    Про це Ужгородському прес-клубу повідомили громадські спостерігачі.

    Так у селі Тийглаш на Ужгородщині на дільниці № 210615 станом на 15 годину проголосували 176 виборців з 512 зареєстрованих. З них 29 мають проголосувати вдома.


    Румуномовне населення Закарпаття ігнорує вибори?
    У селі Середньо Водяне на Рахівщині, де проживає румуномовне населення, проголосувало всього 500 чоловік станом на 15:00. Всього населення села складає до трьох тисяч осіб, - повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.


    У Мукачеві явка виборців – понад 40%
    На Мукачівщині проголосувало 23 тисячі 527 виборців. Про це повідомив кореспонденту Ужгородського прес-клубу голова ОВК ТВО № 70 Сергій Пучковський.

    Близько 12.00 на найбільших ДВК утворилися черги виборців. Після 15.00 – такого великого напливу людей не очікуємо. Поки що виборчий процес проходить без інцидентів”.

    Найактивніше голосують городяни, хоча на окремих сільських ДВК також спостерігається висока активність виборців. Дільниці ТВО № 70 відвідали міжнародні спостерігачі з Америки, наразі вони не зафіксували випадків порушень виборчого законодавства.
    .


    На Закарпатті у день виборів проводять екзит-пол три організації.

    Дві з них – телекомпанії, одна – маркетологічна контора. Про це сьогодні на засіданні Ужгородського прес-клубу розповів Федір Шандор, соціолог, директор Карпатського центру полінгових досліджень.

    «Проводять екзит-пол у 8-ми районах,- каже Федір Шандор.- І якщо раніше інформація збиралася спочатку в Ужгороді, то зараз вся інформація йде на Київ».
    .


    На дільниці, що розташована в Ужгороді за адресою Айвазовського, 5 складено протоколи про те, що один із членів дільничної виборчої комісії двічі заходив у кабінку для голосування під час перебування у ній виборців. Член ДВК, який ігнорував правила поведінки під час волевиявлення, – представник від кандидата у президенти Ольги Богомолець.

    Він, нібито, допомагав голосуючим, які погано бачать чи щось не розуміють у бюлетені. За законодавством це є грубим порушення про що складено протоколи.

    Крім того, з цієї дільниці працівники міліції вже двічі випроваджували нетверезих.


    Міжнародні спостерігачі з Нью-Йорка станом на 12.30 відвідали кілька дільниць на Закарпатті. Наразі троє спостерігачів перебувають на виборчій дільниці у місті Чоп. Жодних порушень поки не зафіксовано, процесом волевиявлення спостерігачі приємно вражені. Супроводжує їх громадський активіст Павло Гомонай.

    Один із спостерігачів зазначив, що на Закарпатті усе відбувається, як у його рідному Брукліні, тільки там підрахунок голосів здійснюється за допомогою механічних пристроїв. Також спостерігачі зазначають, що наша система краще захищена, оскільки голосування відбувається за один день і є можливість перерахувати бюлетені. Про це повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    Міжнародні спостерігачі з Нью-Йорка


    Спостерігач ОПОРИ у селі Ворочево, Перечинського району на виборчій дільниці №210377 зафіксував факт видачі бюлетеня особі, що пред’явила тільки копію паспорта. Голова виборчої комісії Дуганчик Юстина дозволила члену комісії видати бюлетень особі на підставі копії паспорта, аргументуючи це тим, що копія була нотаріально завіреною.


    Станом на 14 годину, проголосувало вже 28,05 % закарпатців
    Неділя, 25 травня 2014, 14:53

    Найбільша явка у Воловецькому та Великоберезнянському районах - 41 та 39 % виборців, найменше голосували поки на Берегівщині - 13,06 % та Тячівщині - трохибільше 17%.
    Станом на 14 годину проголосувало вже 28 05 закарпатців

    Загалом по області явка виборців на 14 годину скалала 28,05 %.


    Явка виборців станом на 13.30 по м.Ужгород складає 33,82%.

    Такі дані оприлюднив Олександр Волосянський, керуючий справами Ужгородського міськвиконкому. Проголосувало 31934 виборців із 94431.

    Закарпатські міліціонери будуть особисто відповідати за охорону протоколів

    Про це у коментарі щодо інформації про можливу підміну виборчих протоколів у деяких районах Закарпаття сказав в. о. начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич.

    «Наразі направлено додаткову телеграму у всі відділи міліції, де в. о. начальника УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич підкреслив про особисту відповідальність міліціонерів, які здійснюють охорону протоколів, у тому числі й під час тренспортування», – сказав Олег Подебрій.

    «Для унеможливлення такого або будь-якого іншого сценарію, який буде впливати на результати волевиявлення громадян, сприямована робота всієї міліції», – підкреслив у коментарі головний закарпатський міліціонер.

    Явка виборців на Закарпатті станом на 12 годину явка виборців по області - 16,87 %.

    Найбільше виборців проголосували на 12 годину на Воловеччині (27%), Ужгороді та районі, а також у Мукачеві - понад 20 %. Найнижча явка поки у Берегівському районі - 7,9 %

    У Тячівському районі вже проголосували майже 9,5 тисяч виборців.

    Про це повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    За даними ОВК, у Тячівському районі проголосували 9 тисяч 423 виборці, що складає 7,44%.

    Як писав Zaholovok.com.ua, Як писав Zaholovok.com.ua, загальна кількість виборців на Тячівщині – 126 тисяч 628. З них 629 людей виявили бажання проголосувати вдома.

    Явка у Тячеві на 10.30 - 550 виборців.

    Станом на 12:00 на Мукачівщині проголосувало 18 тисяч 676 виборців - це понад 13 відсотків.

    Про це кореспонденту Ужгородського прес-клубу повідомив голова ОВК ТВО № 70 Сергій Пучковський: «На території округу працюють 124 дільниці, з них 83 розташовані у населених пунктах Мукачівського району. Найвіддаленіша ДВК - № 210330 в с. Щасливе, де зареєстровано180 виборців. Наразі найактивніше голосують городяни».

    Дільниці ТВО № 70 відвідують міжнародні спостерігачі та журналісти. Поки що не зафіксовано фактів грубих порушень виборчого законодавства.

    У Жденієві прихожани йшли голосувати, очолені священиком
    Ндл, 25/05/2014 - 13:58 Новина Воловець
    У селищі Жденієво Воловецького району, де сьогодні мають право голосувати 1075 осіб, активізувалися виборці. Як повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу, отець Микола Ціфринець, настоятель Жденієвського православного храму, запросив усіх вірян взяти участь у голосуванні. Тож після служби люди на чолі зі священиком пішли на дільницю. За кого проголосували – відповідають: «Поки таємниця».

    Вчора Жденієво відвідали спостерігачі ОБСЄ – цікавилися станом готовності дільниць до виборів. Як з’ясувалося, на дільницях є зв'язок та все інше, необхідне для процесу виборів.

    480 жденіївців вже проголосували.

    На Воловеччині загалом 19490 виборців. 17,5 % з них проголосували. По обіді очікують активізації волевиявлення горян.

    У районі сьогодні не зафіксовано жодних кримінальних інцидентів.


    На закарпатських дільницях проблеми зі зв’язком: не заплатили «Укртелекому»
    Ндл, 25/05/2014 - 13:37 Новина Іршава
    В ОВК № 72, що забезпечує проведення виборів на 127 дільницях Хустського та Іршавського районів, проблеми зі зв’язком. Як з’ясував кореспондент Ужгородського прес-клубу, ОВК немає стаціонарного зв’язку з декількома дільницями в Іршавському районі.

    У хустському центрі телекомунікаційних послуг «Укртелекому» пояснили: проблема виникла через те, що ці дільничні виборчі комісії Іршавського району не уклали необхідних угод із «Укртелекомом» і не оплатили послуги оператора зв’язку.

    Тому ОВК отримує інформацію з цих дільниць посередництвом мобільного зв’язку.


    На Воловеччині проголосувало вже 27%, на Свалявщині - 22%, у Хусті - 21%

    Неділя, 25 травня 2014, 12:28
    Такі дані явки виборців станом на 12.00 за зведеними даними з ОВК відповідних округів.

    Загалом по області явка виборців на 10.00 становила 6,75 % від загальної кількості виборців. Найактивніше голосують у Чопі та Воловецькому районі - на 10 ранку проголосував кожний 10-й виборець, найнижча - у Берегівському районі - трохи менше 4.

    На 10.00 в Ужгороді на 4-х дільницях проголосувало близько 14% виборців
    Станом на 10.00 в Ужгороді в середньому проголосувало близько 14% виборців.



    На Міжгірщині вже проголосувало 9% виборців
    Ндл, 25/05/2014 - 11:21 Вибори-2014 Новина Міжгір'я
    Станом на 11:00 у Міжгірському районі проголосувало 9% людей.

    Про це повідомив кореспонденту Ужгородського прес-клубу керівник апарату районної держадміністрації Іван Бобонич.

    Крім того, він зазначив, що ніяких порушень на цей час не зафіксовано.



    На Великоберезнянщині вже проголосувало 10% виборців
    Ндл, 25/05/2014 - 11:46 Вибори-2014 Новина Великий Березний
    Станом на 11:00 вже 10% виборців проголосувало. Чекають активності близько обіду. Минулого року проголосувало 50% виборців району, а цього року чекають явку 51%.

    Про це повідомляє власкор Ужгородського прес-клубу.

    93-річний - найстаріший виборець на Великоберезнянщині.

    На виборчій дільниці №45 у Великому Березному під час відкриття всі члени виборчої комісії виконали гімн.

    Серед недоліків у районі зазначають: йде недоофінансування виборчих комісій, по селах потрібно ретельніше працювати зі списками виборців, а також укомплектація членів комісії - щоб були компетентні члени виборчих дільниць.

    Закарпатці не поспішають на вибори через богослужіння

    Нагадаємо, наразі в області вже відкрилися та працюють всі виборчі дільниці.
    Закарпатці не поспішають на вибори через богослужіння. Втім, як повідомляє Ужгородський прес-клуб, у деяких районах явка виборців на дільниці знижена саме через церкву.

    Наприклад, На Воловеччині сьогодні, 25 травня, вчасно відкрилися усі виборчі дільниці, утім наразі вони – малолюдні. Тут пожвавлення очікують вже після 11, 12-ї години, коли мешканці району повертатимуться із служб у церквах. Загалом у районі працюють 27 дільниць.
    Також на всіх 4-ьох дільницях Іршави, а 5 дільниця у селі Собатин, що належить до Іршавського району поки низька явка виборців. Голова ДВК 210171 Ганна Газдик каже, що так було завжди, оскільки тепер триває богослужіння і люди перебувають у церквах.
    Основна кількість виборців на Рахівщині також прийде ближче до 14.00, оскільки зараз люди у церквах.
    Така ж ситуація спостерігається і в Мукачеві. Наразі на дільницях майже порожньо. Зранку активність виборців. – не висока Найбільшу явку виборців на дільницях очікують приблизно з 12 до 17 години. Більшість закарпатців – віруючи люди, тож з ранку у неділю спочатку йдуть до храму, лише після того, як скінчиться служба, підуть голосувати.
    Незвично розпочиналися вибори у багатьох районах Закарпаття.
    Як-от на Іршавщині, де ДВК відкрили під бій церковних дзвонів. На дільниці № 210169 рівно о 8.00 разом з церковними дзвонами голова дільниці Іван Микита відкрив двері і запросив усіх словами: «Христос Воскрес! Вітаю з величним для України днем!».
    Крім того вибори у самій Іршаві місцеві називають благословенними: ДВК розташовані у центрі, поряд розташовані якраз церкви.
    Втім релігійного характеру набули вибори і на Рахівщині. Тут ДВК освятили, а спостерігачі помолилися за успішне проведення виборів. Зокрема, зранку у селі Чорна Тиса Віталій Кимінь, священик, Благочинний Ясінянської долини посвятив членів ДВК, щоб вибори пройшли добре, без ексцесів, проблем. У Лазищині на ДВК також всі члени комісії, спостерігачі перед роботою встали і помолилися.
    Помолилися за вибори і в обласному центрі. Сьогодні під час богослужіння разом із першопричасниками вірники помолилися за те, аби цього дня українці зробили правильний вибір і в країні настав мир. Ще під час богослужіння молилися за ворогів, аби у їх серці запанували мирр та добро. Опісля молитви у церкві люди переважно пішли по виборчих дільницях


    На Закарпатті усі ДВК відкрилися для голосування – ОПОРА
    Як повідомили спостерігачів від Громадянської мережі ОПОРА в шести ОВК усі виборчі дільниці в області провели ранкові засідання та відкрилися для голосування втасно о 8:00.

    ОВК №69 - усі дільниці відкрилися вчасно, усі зібрали кворум на ранкових засіданнях.

    ОВК №70 - усі дільниці відкрилися вчасно, порушень виявлено не було.

    ОВК №71 - усі дільниці відкрилися вчасно. На ДВК №210070 кількість виборців більша ніж кількість бюлетенів. У списку виборців - 710, а бюлетенів – 705.

    ОВК №72 - усі дільниці відкрилися вчасно. Проте, на ДВК №210799 кількість виборців більша ніж кількість бюлетенів. У списку виборців - 1576, а бюлетенів – 1572. Секретар комісії Наталія Ізбасарова пояснила, що це через зміни в списках: «В останній день зміни місця голосування на нашу ділиницю додались 16 осіб із місцевого будинку пристарілих, які голосуватимуть за місцем перебування. Сподіваємося, що проблем з цим не буде, бо зазвичай 100% явки виборців не буває.

    ОВК №73 - усі дільниці відкрилися вчасно, усі зібрали кворум на ранкових засіданнях, порушень виявлено не було.

    ОВК №74 - усі дільниці відкрилися вчасно, порушень виявлено не було.

    На Рахівщині з 68 727 виборців вдома голосуватимуть 727
    Як повідомив керівник осередку ЄЦ у Рахівському районі Михайло Фірка, всі 42-і ДВК на Тячівщині відкрилися вчасно.

    Всі комісії правомочні - в кожній по 11-13 чоловік.

    Із 68 тис 727 чоловік у витязі списку за місцем пребування , тобто "на дому" голосуватимуть 903 виборці - в т.ч це і хворі і старі,немічні за віком, і в лікарнях.

    На 10.00 в Ужгороді проголосувало близько 14% виборців
    Станом на 10.00 в Ужгороді в середньому проголосувало близько 14% виборців.

    Вибори президента України у Виноградові

    Загалом у Виноградові створено 12 виборчих дільниць, окружна виборча комісія знаходиться у Берегові.

    — Ситуація наразі спокійна. Ще до відкриття дільниці на нас уже чекали виборці, що бажали якнайшвидше віддати голос. Сподіваємося, голосування і робота комісії проходитимуть у звичному режимі, — розповіла голова ДВК №210129 округу №74 Оксана Чедрик.

    Члени інших ДВК також відзначили невеликі черги при відкритті дільниць. Бажання проголосувати з самого рання люди пояснюють запланованими надалі поїздками за межі міста чи району.

    Опісля 9-ої години збираються мобільні групи членів ДВК у складі трьох чоловік, щоб забезпечити можливість голосування для тих виборців, у яких немає можливості прибути на дільницю.


    Через вибори в Ужгороді вирішили не перекривати рух в центрі
    Ндл, 25/05/2014 - 09:22 Новина Ужгород
    Через вибори в Ужгороді вирішили не перекривати рух в центрі
    Центральна частина міста Ужгорода на вихідні не перекрита. Таке рішення прийняла ужгородська влада для запобігання виникненню проблем з рухом транспорту під час виборів.

    Про це у коментарі Zaholovok.com.ua повідомив керуючий справами виконавчого комітету Ужгородської міської ради Олександр Волосянський.

    За його словами, для запобіганню виникненню якихось затруднень чи проблем з рухом транспорту на день виборів в Ужгороді вирішили не перекривати центральну частину міста.

    Ужгородські студенти прокинулися і пішли на дільниці
    Ндл, 25/05/2014 - 10:45 Вибори-2014 Новина
    Ужгородські студенти прокинулися і пішли на дільниці. ФОТО
    Незважаючи на те, що дільниці в Ужгороді відкрилися ще о 8 годині, студенти тільки прокидаються. У двох гуртожитках УжНУ розташовані виборчі дільниці. Голосують тут усі студенти, що мають тимчасову прописку в обласному центрі, - інформує власкор Ужгородського прес-клубу.

    У гуртожитку № 4 на голосування приходять у наукові співробітники університету, що проживають у студмістечку. Наразі процес волевиявлення проходить спокійно. Як зазначили спостерігачі, жодних порушень виборчого законодавства не виявлено.

    Проголосувати у гуртожитку №4 мають понад 1300 виборців.

    Незважаючи на те, що дільниці в Ужгороді відкрилися ще о 8 годині, студенти тільки прокидаються

    У Тячеві вже проголосували 550 виборців
    Ндл, 25/05/2014 - 10:43 Вибори-2014 Новина Тячево
    У Тячеві вже проголосували 550 виборців
    550 жителів Тячева вже проголосували за кандидата, якого хочуть бачити на посаді Президента України.

    Про це повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    За його словами, станом на 10.30 у місті Тячеві вже проголосували 550 людей.

    Як писав Zaholovok.com.ua, загальна кількість виборців на Тячівщині – 126 тисяч 628. З них 629 людей виявили бажання проголосувати вдома.

    Явку у тячеві на на 10.30 550 виборців в Тячеві.

    Житель Міжгірщині, якому за 80, вирішив голосувати особисто
    Ндл, 25/05/2014 - 10:34 Вибори-2014 Новина Міжгір'я
    У селі Нижній Студений на Міжгірщині на дільниці №210258 (виборчий округ №71) прийшов проголосувати закарпатець, якому вже понад 80 років, при цьому він відмовився голосувати вдома.

    Про це повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    Чоловік хоче, щоб Україна стала єдиною і незалежною, томі вирішив підтримати свій народ і прийти голосувати особисто на дільницю.

    На Закарпатті секретар дільниці передумала йти на роботу
    Ндл, 25/05/2014 - 10:24 Вибори-2014 Новина
    На ДВК № 210368, розташованій в актовому залі Перечинської школи, секретар виборчої комісії Світлана Рошко зранку не вийшла на роботу. О 7.00 вона зателефонувала голові комісії і сказала, що не буде, причину не пояснила, - інформує власкор Ужгородського прес-клубу.

    Як повідомила голова ДВК Оксана Палетич, вона звернулася із запитом в ОВК і там пояснили, як діяти. Відтак ДВК провело засідання, виконувати обов’язки секретаря поклали на члена комісії Ярину Василиху, склавши відповідний протокол.

    На ДВК 1108 виборців, станом на 10.00 проголосувало 95 осіб.

    У Берегові голосують у вишиванках

    На дільниці №210670 у Берегівській школі мистецтв члени комісії і навіть спостерігачі прийшли у вишиванках.

    Про це повідомляє кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    «Сьогодні ж вибори Президента України, а ми українці і тому вирішили вбратися у національний одяг. - Розповідає голова ДВК та ініціатор вишиваного дрескоду Олена Петричко. - По перше, ми хочемо показати, що ми українці, по друге, це модно».

    Зі слів членів комісії, навіть деякі виборці приходять у вишиваних сорочках. Поки що на дільниці проголосувало близько сотні виборців із 2070. І, здебільшого, це старші люди. Таку малу явку секретар комісії Павло Сичов пояснює тим, що сьогодні неділя і більшість берегівчан ще в церкві. Напливу виборців на дільниці очікуюють пообіді, коли берегівчани вертатимуться із служби.

    На дільниці №210670 у Берегівській школі мистецтв члени комісії і навіть спостерігачі прийшли у вишиванках

    40-річний житель Великоберезнянщині не дожив до виборів
    Ндл, 25/05/2014 - 10:09 Вибори-2014 Новина Великий Березний
    У селі Загорб на Великоберезнянщині помер 40-річний чоловік, туди виїхали мілціонери, які визначили, що смерть з виборами не пов’язана та ознак насильницької смерті немає.

    На Закарпатті вибори Президента охороняють 1700 міліціонерів
    Ндл, 25/05/2014 - 10:04 Вибори-2014
    Сьогодні, 25 травня, вибори Президента України охороняють 1700 працівників органів внутрішніх справ, 600 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 400 представників громадських організацій, які зголосилися допомогти міліції в охороні громадського порядку в день проведення виборів.

    Ужгородський прес-клуб сьогодні проводить інформаційну добу виборів

    Через недостачу бюлетенів закарпатці не проголосують
    Ндл, 25/05/2014 - 09:48 Вибори-2014 Новина
    Через недостачу бюлетенів на двох дільницях закарпатці не проголосують.

    На Великоберезнянщині першим проголосував 78-річний чоловік
    Ндл, 25/05/2014 - 09:42 Вибори-2014 Новина Великий Березний
    На найбільшій дільниці Великоберезнянщині першим проголосував 78-річний чоловік.

    На Свалявщині у виборців не співпадають номери запрошень з даними у списках
    Ндл, 25/05/2014 - 09:41 Вибори-2014 Новина Свалява
    На Свалявщині всі виборчі дільниці відкрились вчасно, але з порушеннями.

    На Рахівщині ДВК освятили, а спостерігачі помолилися за успішне проведення виборів
    Ндл, 25/05/2014 - 09:39 Вибори-2014 Новина
    Основна кількість виборців на Рахівщині прийде ближче до 14.00, оскільки зараз люди у церквах. Про це власкору Ужгородського прес-клубу повідомили в ДВК Рахівщини.

    Виборчі дільниці в Іршаві – між церквами
    Ндл, 25/05/2014 - 09:25 Вибори-2014 Новина
    На всіх 4-ьох дільницях Іршави, а 5 дільниця у селі Собатин, що належить до Іршавського району поки низька явка виборців, - інформує власкор Ужгородського прес-клубу.

    Тігіпко, Тягнибок та Ляшко активно агітують у центрі Великого Березного
    Ндл, 25/05/2014 - 09:11 Вибори-2014 Новина Великий Березний

    У центрі Великого Березного вночі по-свіжому розклеїли агітаційні листівки за Тігіпка, Тягнибока та Ляшка.

    У Перечині за виборами спостерігають словаки
    Ндл, 25/05/2014 - 09:10 Вибори-2014 Новина Перечин
    На одній з виборчих дільниць у Перечині працюють спостерігачі зі Словаччини.

    Закарпатські горяни голосуватимуть після служби Божої
    Ндл, 25/05/2014 - 09:09 Вибори-2014 Новина
    На Воловеччині сьогодні, 25 травня, вчасно відкрилися усі виборчі дільниці. Утім наразі вони – малолюдні.

    в Іршаві на дільницю першим запустили "молодого і нецілованого"
    Ндл, 25/05/2014 - 08:51 Вибори-2014
    В Іршаві, на ДВК№210170 першим запустили молодого чоловіка під оплески. «Молодий і нецільований», - пояснили власкору Ужгородського прес-клубу таку прикмету.

    У Мукачеві на вибори поки не поспішають
    Ндл, 25/05/2014 - 08:45 Вибори-2014 Новина
    На території ТВО №70 з центром в м. Мукачево -- 124 ДВК. Всі дільниці відкрилися за графіком о 8.00,- інформує власкор Ужгородського прес-клубу.

    В Ужгороді відкрилися виборчі дільниці
    Ндл, 25/05/2014 - 08:41 Вибори-2014

    До найцентральнішої дільниці, що розміщена у самісінькому серці Ужгорода – ляльковому театрі, уже прийшли перші виборці. Сьогодні тут проголосувати мають понад одна тисяча ужгородців. За словами голови дільниці першою проголосувала жінка, -інформує власкор Ужгородського прес-клубу.

    У Тячеві вже проголосували майже 100 людей
    Ндл, 25/05/2014 - 08:39 Вибори-2014 Новина Тячево

    Обирати Президента України з самого ранку в Тячеві прийшли майже 100 людей.

    В Іршаві ДВК відкрили під бій церковних дзвонів
    Ндл, 25/05/2014 - 08:37 Вибори-2014 Новина
    В Іршаві на деякі виборчі дільниці люди прийшли раніше на 20 хв. Виявилося, не прочитали, що ДВК працюють з 8.00 до 20.00. Зазвичай це ті, хто хоче встигнути проголосувати до роботи, як от медсестра пологового будинку, - інформує кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    Першим проголосував на Міжгірщині пастух
    Ндл, 25/05/2014 - 08:33 Вибори-2014 Новина Міжгір'я

    Сьогодні, 25 травня, на Міжгірщині всі 49 виборчих дільниць відкрились вчасно і без порушень.

    Першими на виборчі дільниці Перечина прийшли медики
    Ндл, 25/05/2014 - 08:30 Вибори-2014 Новина
    У Перечині відкрилися вчасно всі виборчі дільниці, їх 4. На ДВК №210370 вже о 7.58 прийшли проголосувати кілька виборців. Як виявилося, більшість з них – працівники медичної сфери, які поспішають на роботу, - інформує кореспондент Ужгородського прес-клубу.

    На Берегівщині та Виноградівщині 99% дільниць відкрилися вчасно
    Ндл, 25/05/2014 - 08:30 Вибори-2014 Новина Берегово

    На ОВК № 74 майже всі дільниці відкрилися вчасно та без ексцесів.

    На Закарпатті запрацювали перші дільниці
    Ндл, 25/05/2014 - 07:17 Вибори-2014 Новина
    На Рахівщині, у селі Лазещина, вже відкрилися всі виборчі дільниці. Їх у цьому населеному пункті - дві: у місцевому лісництві та ЗОШ №1,- повідомяє власкор Ужгородського прес-клубу.

    Ужгородський прес-клуб сьогодні проводить інформаційну добу виборів



    За два тижні до виборів в обласному центрі всі дільничні виборчі комісії отримали приміщення для голосування
    Неділя, 25 травня 2014, 10:25
    В ужгородській міській раді кажуть – на кожній із дільниць створені всі умови аби виборчий процес пройшов на відмінному рівні. Міська влада забезпечила окремими кімнатами для голосування, приміщенням для проведення засідань, сейфами та скриньками. У день виборів в Ужгороді працюють 72 виборчі дільниці, з них – 60-звичайні - в садочках, школах, та на баі інших закладів, решта – спеціальні, це - лікарні, санаторії та СІЗО. Крім того, сьогодні у міській раді працюватимуть дві робочі групи, які передаватимуть інформацію про виборчий процес в обласну адміністрацію аж до закінчення виборів. Говорить Олександр ВОЛОСЯНСЬКИЙ, керуючий справами Ужгородського міськвиконкому


    Про права і обов’язки виборців у день голосування
    Людина має право вільно і таємно зробити свій вибір на дільниці. Для цього треба отримати бюлетень, пред’явивши паспорт громадянина України, військовий квиток або посвідчення, яке видається в разі втрати паспорта. Запрошення не обов’язкове, воно лише спрощує роботу дільничної комісії. Після отримання бюлетеня виборець має право без стороннього втручання в кабінці для голосування поставити позначку біля прізвища певного кандидата. Людина може нікому не розповідати про свій вибір, адже голосування проводиться анонімно.


    На Закарпатті створено 6 виборчих округів. ТВО №69, з центром - в Ужгороді, включає м. Ужгород, Ужгородський район та м.Чоп; ТВО №70 – з центром в м. Мукачево, включає Мукачево і Мукачівський район; ТВО №71 - з центром у Сваляві включає Свалявський, Перечинський, Великоберезнянський, Міжгірський, Воловецький райони; ТВО №72, з центром в м. Хуст, включає Хустський та Іршавський райони; ТВО №73, центр - м. Тячів, включає Тячівський та Рахівський райони; ТВО №74, центр - м. Берегово, включає Берегівський та Виноградівський райони.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору