ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді говорили про подальший розвиток автомобільних пунктів пропуску на українсько-угорському кордоні

    19 квітня 2024 п'ятниця
    49 переглядів

    Цими днями в Ужгороді перебуває угорська делегація на чолі з директором Департаменту дорожнього господарства Міністерства національного розвитку Угорщини Жолтом Тороцкаі, яка приїхала для проведення консультацій з питань подальшого розвитку автомобільних пунктів пропуску (дорожньої інфраструктури) на українсько-угорському кордоні. Українську сторону представляли директор Департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг Міністерства інфраструктури України Дмитро Котлубей, керівник Закарпатської ОДА Валерій Лунченко.

    У ході зустрічі сторони обговорили, зокрема, умови підписання Угоди між Урядом Угорщини та Кабінетом Міністрів України про утримання автомобільних прикордонних мостів на угорсько-українському кордоні. Проект Угоди було розроблено з метою продовження добросусідських зв’язків і співробітництва, для підтримки безперешкодного міжнародного, двостороннього і прикордонного дорожнього руху – зазначили учасники зустрічі.

    - Будівництво доріг та спрощений перетин кордону з європейськими країнами – це ті питання, які турбують сьогодні закарпатців. Закарпаття межує з чотирма країнами Євросоюзу. Враховуючи, що наша країна обрала європейський вектор розвитку, сьогодні багато уваги приділяється лібералізації візового режиму. Друге важливе питання – розбудова міжнародних пунктів пропуску. Ми зацікавлені, щоб на території Закарпаття було якомога більше пунктів пропуску, це наблизить нашу область та країну до Європи. Тому ми розраховуємо на підтримку Угорщини, яка лобіює наші інтереси в ЄС. Маємо надію, що всі проекти і гранти будуть реалізовані, а також підписана Угодна між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорщини як результат двосторонньої зустрічі Спільної міжурядової українсько – угорської комісії з питань економічного співробітництва - зазначив Валерій Лунченко.

    Прес-центр ОДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору