ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Єпархіальний відпус Зіслання Святого Духа у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, чину Святого Василія Великого

    19 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    Преосвященного владику Мілана зустрів протоігумен Павло

    8-го червня у с. Малий Березний Великоберезнянського деканату, відбувся єпархіальний відпус Зіслання Святого Духа у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі, чину Святого Василія Великого.



    Перед початком Святкової Літургії у супроводі Мукачівського військового духового оркестру було винесено для вшанування Чудотворну Ікону Мукачівської Богородиці.
    Преосвященного владику Мілана зустрів протоігумен Павло (Райчинець), а молодь монастирського храму привітала владику віршованими словами. Декілька тисяч наших вірників прийшли на це урочисте свято з різних куточків нашої єпархії, та паломники з різних районів України.
    Архієрейську Службу Божу владиці співслужили протоігумен Павло (Райчинець), став. прот. Василь Данилаш, декан Великоберезнянського деканату, Мирослав Рябінчак, декан Перечинського деканату, ієромонах Веніамин (Довганич) ігумен Мукачівького монастиря, а також 8 священнослужителів. Багато отців уділяли Святу Тайну Покаяння. У архіпастирському слові владика Мілан звернувся до вірників з настановою християнського життя. Відкритість наших сердець для прийняття Животворящого Духа. Також запросив про молитву разом з Вселенським Архієреєм папою Франциском про мир на Святій Землі (Близькому Сході).
    На кінці Літургії перед Чудотворною Іконою коліноприклонною молитвою Блаженного Теодора, якою посвятив Мукачівську єпархію покровительству Пречистої Діви Марії, владика Мілан молився за «…невіруючих, тих які пропадають у тіні смерті…, щоб і для них настав день Правди, щоб разом з ними співали ми Збавителю світу: «Слава во вишніх Богу, і на землі мир, во человіціх благоволеніє».
    Довідка
    Ікона Мукачівської Богородиці, подарована папою Пієм ХІ, Мукачівській Греко-католицькій єпархії, 1926 р., урочисто перенесена на Чернечу гору 27 червня 1926 р.
    http://mgce.uz.ua/post.php?id=129

    МУКАЧІВСЬКА ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЄПАРХІЯ, kafedralvisnik.uz.ua



    2_1.JPG
    3_1.JPG
    4_1.JPG
    5_1.JPG
    6.JPG
    7_0.JPG
    8_0.JPG
    9_0.JPG
    10_0.JPG

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости