ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Переміщення продтоварів – найчастіший предмет порушення митних правил

    16 квітня 2024 вівторок
    14 переглядів

    За п`ять місяців поточного року митницями Міндоходів зафіксовано майже 3,3 тис. випадків переміщення через митний кордон України товарів, валюти та транспортних засобів з порушенням митного законодавства на загальну суму майже 128 млн. грн.

    Серед предметів порушення митного законодавства першу сходинку, традиційно, посідають продовольчі та промислові товари. За зазначений період митницями зафіксовано 1,75 тис. випадків переміщення з порушеннями митних правил продовольчих та 1,2 тис. промислових товарів на суму понад 11 млн. грн. та 94 млн. грн. відповідно.
    Так, Південною митницею Міндоходів при здійсненні митного оформлення товару «вироби з натурального каменю оброблені: плити з травертину для облицювання та плити шліфовані» було встановлено, що документи, надані для оформлення, містять неправдиві відомості стосовно фірми одержувача. Загальна сума товару, який намагалися незаконно ввезти в Україну, майже 383 тис. гривень. За цим фактом працівниками митниці складено протокол про порушення митних правил.
    Також не залишають своїх позицій серед «порушників» валюта та транспортні засоби. Протягом січня – травня 2014 року було зафіксовано 330 випадків переміщення цих предметів через кордон держави з порушеннями митного законодавства на загальну суму майже 22,3 млн. грн.
    Наприклад, в зоні митного контролю міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) Київської міжрегіональної митниці Міндоходів під час перевірки особистих речей українки, яка прибула з Італії та пройшла спрощений митний контроль, було виявлено 50 тис. євро. Переміщувані понад встановлену норму 40 000 євро було тимчасово вилучено, як безпосередні предмети правопорушення.
    Загалом з початку 2014 року митницями Міндоходів заведено понад 6,5 тис. справ про порушення митних правил на суму понад 251 млн. грн. З них у 3,6 тис. справ тимчасово вилучено предмети правопорушень на суму майже 127 млн. грн.
    Прес-служба Міндоходів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору