ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті за 2 місяці роботи новоствореної "Укртрансінспекції" позбулися ліцензій 4 перевізники (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    32 переглядів
    Начальник “Укртрансінспекції” в Закарпатській області Сергій Слободянюк

    Дотримання чинного законодавства у сфері всіх наземних перевезень в Україні тепер контролює “Укртрансінспекція”. Серед іншого ця структура відстежує й якість міських пасажирських перевезень. Перевірки проводять разом із працівниками ДАІ, адже останні мають право зупиняти транспортні засоби. Про “перевізну” ситуацію в області (і не тільки) в прес-центрі “Закарпатської Правди” й розповідали представники обох згаданих відомств.

    Нову структуру, яка в краї, фактично, працює всього 2 місяці, презентував начальник “Укртрансінспекції” в Закарпатській області Сергій Слободянюк. За його словами, Інспекція державного контролю на наземному транспорті України (це – повна назва) з’явилася в процесі адмінреформи, яка передбачає оптимізацію й скорочення органів державної влади, замість ДП “Служба міждержавних автомобільних перевезень України” та Головної автотранспортної інспекції. До того ж “Укртрансінспекції передали ще й деякі повноваження “Укравтодора” та “Укрзалізниці”. “Відтак новостворена Інспекція контролює весь наземний транспорт – від таксі до тепловоза. Раніше в краї цю роботу виконувало десь 90 чоловік, а нині наш штат – 27 працівників. До речі, перевізники вже мають відчутний плюс від такого реформування: дозволи на міжнародні перевезення, які видає наша Інспекція, утричі дешевші, ніж були раніше”, – каже Сергій Миколайович. Оскільки журналістів найбільше цікавили питання внутріміських перевезень, він наголосив на кількох проблемах, виявлених перевірками . Це слабкий диспетчерський контроль (а звідси – порушення графіків руху, битком набиті маршрутки в години пік тощо), незадовільний технічний і санітарний стан деяких автобусів, низький рівень перед- та післярейсового технічного огляду транспортних засобів та медогляду водіїв. З огляду на близьку зиму турбує, що далеко не всі салони бусиків мають системи опалення, а колеса – не “перевзуті” в зимові шини. Ну і серйозний недолік, усунення якого, втім, потребує значних витрат – відсутність спеціально облаштованих автобусів та зупинок для людей із обмеженими фізичними можливостями. “За систематичні порушення чинного законодавства за 2 місяці роботи ми вже позбавили ліцензій 4-х перевізників краю, в тому числі одного – в Ужгороді. Але намагаємося робити акцент на роз’яснювальній роботі, а не на каральних методах, бо розуміємо: у сферу пасажирських перевезень інвестори зараз не рвуться, повідбираємо ліцензії – людей возити буде нікому. Перевізники нинішні тарифи називають дискримінаційними, збитковими, Ужгородське АТП навіть погрожує піти з ринку цих послуг, якщо ситуація не зміниться. Тому добиватися вимог чинного законодавства потрібно, але важливо не “перетиснути”, бо ж люди вклали гроші в цей бізнес, і з цим треба рахуватися”, – вважає Сергій Слободянюк.

    Нову структуру, яка в краї, фактично, працює всього 2 місяці, презентував начальник “Укртрансінспекції” в Закарпатській області Сергій Слободянюк

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору