ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пенсійний збір у разі купівлі інвалюти в банку сплачує клієнт

    20 квітня 2024 субота
    18 переглядів

    Юридичні та фізичні особи сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування під час здійснення операцій з купівлі іноземної валюти у безготівковій та/або готівковій формі у розмірі 0,5%.

    Під час здійснення операцій із купівлі іноземної валюти в готівковій формі банк (фінансова установа) нараховує (утримує) і перераховує збір на обов’язкове державне пенсійне страхування в установленому законом розмірі за рахунок:

    - власних коштів — у разі купівлі іноземної валюти у фізичних осіб, а також із метою задоволення власних потреб і підкріплення каси;

    - коштів клієнтів — у разі купівлі фізичною особою іноземної валюти в касі.

    У квитанції про здійснення валютно-обмінної операції сума сплаченого збору на обов’язкове державне пенсійне страхування зазначається лише в разі купівлі фізичною особою — резидентом іноземної валюти в готівковій формі.

    Під час здійснення операцій із купівлі іноземної валюти в безготівковій формі банк нараховує (утримує) збір на обов’язкове державне пенсійне страхування одночасно з виконанням заяв про купівлю іноземної валюти від імені та за рахунок його клієнтів, а також за власними операціями, і перераховує до державного бюджету в установленому порядку.

    Клієнт у заяві про купівлю іноземної валюти зазначає, що він доручає банку перерахувати з власного поточного рахунка в гривнях суму зазначеного збору в установленому законом розмірі без урахування комісійної винагороди за такою операцією.

    Банки подаватимуть до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом, до органів Пенсійного фонду України за місцезнаходженням банку звіт про нарахування (утримання) і сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій із купівлі іноземної валюти в безготівковій та/або готівковій формі згідно з додатком 1 до постанови КМУ від 02.07.2014 р. № 218.

    Детальніше про це йдеться в Узагальнюючій податковій консультації про сплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору