ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Скільки насправді заробляє перевізник в Ужгороді?

    24 квітня 2024 середа
    54 переглядів

    З понеділка, 14 липня, у дію вступили нові тарифи на перевезення у межах міста. Нагадаємо, депутати міської ради підтримали подорожчання проїзду у маршрутках і підняли ціну із 2,30 грн. до 3 грн. Громадське обурення на вердикт не вплинуло, повідомляє Нове Закарпаття.

    Перевізники переконують, збільшення ціни за проїзд обов’язкове, бо ціни на пальне зросли і якось треба виживати, а не працювати собі у збиток.

    Проблема міських маршруток завжди стояла гостро. Питання в ужгородців викликало все – від тої-таки вартості проїзду до сервісу, стану самих автобусів і абсолютно незрозумілого графіку руху.

    Активісти міста все ж взялися промоніторити роботу місцевих перевізників і оприлюднили деякі результати своєї роботи. Так, Денис Ман, координатор моніторингу зробив деякі підрахунки і опублікував їх у своєму профілі у Facebook.

    За 12 промоніторених рейсів, пише активіст, довжина яких складає близько 8 км, орієнтовна вартість складає близько 375 грн.

    «Проїхали 96 км (хай буде 100). 15 грн/1л (кажуть, їздять на бензині) * 15л (росход на 100км) = 225 грн. (витрати).
    Хай масло і обслуговування машини - 50 грн.
    Зарплата водія - нехай 100 грн.
    Всього витрат: 375 грн.
    Зароблено: 246 * 2,3 = 565,8 грн.
    Я не рахуватиму, скільки заробляє перевізник».

    Однак, варто зауважити, переважна більшість маршрутчиків не заправляють свої авто бензин, а всі переобладнані і їздять на газі. Його вартість – 7,10 грн.

    «І не казатиму, що насправді машини заправляють не 95 бензином, а газом пропан-бутан. І що пільговики платять по гривні майже всі, бо водії їх пресують», - пише активіст.

    Як би не було, збільшення цін на проїзд - перевізникам і власникам маршруток комусь добряче збільшить заробіток. Чого не скажеш про пересічного ужгородцям, у якого значну частину заробітку забиратиме тільки дорога на роботу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору