ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Промислове виробництво області за І півріччя 2014 р.

    19 квітня 2024 п'ятниця
    49 переглядів

    У червні п.р. обсяги виробленої промислової продукції знизилися, порівняно з травнем п.р., на 8,0%. З початку року індекс промислового виробництва, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склав 99,9%.

    У добувній промисловості і розробленні кар’єрів у січні–червні п.р., порівняно з відповідним періодом минулого року, виробництво зросло в 1,5 раза, що зумовлено зростанням видобутку природного газу. У переробній промисловості, порівняно з січнем–червнем 2013р., обсяги виробленої продукції скорочено на 0,2%.
    На підприємствах з виробництва харчових продуктів та напоїв за шість місяців п.р. спостерігалося скорочення виробництва проти січня–червня 2013р. на 14,2%. Скорочено виробництво м’яса свиней свіжого чи охолодженого, виробів макаронних, локшини та виробів борошняних подібних, вина виноградного, ковбасних виробів, соків та сумішей соків фруктових та овочевих. Поряд із цим, одержано приріст продукції у виробництві овочів консервованих натуральних, вод натуральних мінеральних газованих.
    На підприємствах з текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів випуск продукції у січні–червні п.р., порівняно з січнем–червнем 2013р., збільшено на 2,4%.
    На підприємствах з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності індекс промислової продукції за січень–червень п.р., порівняно з аналогічним періодом 2013р., становив 107,6%, у т.ч. на підприємствах з оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корку – 110,4%, з виробництва паперу та паперових виробів – 76,9%, у поліграфічній діяльності – 85,6%.
    У виробництві хімічних речовин і хімічної продукції за січень–червень 2014р. зафіксовано зниження обсягів продукції на 7,5%, знижено виробництво етилацетату, смол карбамідних та тіокарбамідних, смол меламінових, у первинних формах, мила, дезодорантів для тіла антиперспірантів, засобів для прийняття ванн.
    На підприємствах із виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції за січень–червень 2014р., порівняно з відповідним періодом минулого року, зафіксовано зниження обсягів продукції на 18,6%, зокрема, у виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції – на 26,5%, гумових і пластмасових виробів – на 7,8%.
    У машинобудуванні, крім ремонту і монтажу машин і устатковання, індекс обсягу промислової продукції у січні–червні п.р. до аналогічного періоду минулого року склав 103,2%. Найбільше зростання випуску продукції відбулося на підприємствах з виробництва електричного устатковання (на 8,6%), з виробництва комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (на 4,2%), проте відбувся спад виробництва на підприємствах з виробництва машин і устатковання (на 5,2%).

    Зоряна Добрянська начальник відділу
    статистики промисловості ГУС

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору