ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щедрий роботодавець – приємно працівнику, корисно державі

    18 квітня 2024 четвер
    48 переглядів

    Головне управління Міндоходів у Закарпатській області нагадує, що вартість безоплатно отриманих працівниками товарів (подарунків) від роботодавця включається до загального місячного (річного) оподаткованого доходу таких працівників як додаткове благо, крім випадків, передбачених ст. 165 Податкового кодексу України.

    Зокрема, ст. 165 ПКУ встановлено, що до оподаткованого доходу платника податку не включається вартість подарунків, а також призів переможцям та призерам спортивних змагань, якщо їх вартість не перевищує 50% від однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.

    У 2014 році така гранична сума становить 609 грн.

    Вартість дарунків, яка не перевищує 609 грн., відображається у податковому розрахунку за ф. №1ДФ за ознакою доходу «160». Якщо ж вартість подарунків, які надаються роботодавцем працівнику, перевищує 609 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб з використанням коефіцієнта за ставками 15% та/або 17% та відображається у ф. №1ДФ за ознакою доходу «126», як додаткове благо.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору