ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Нижній Апші асфальтують вулиці і ремонтують сільські установи

    20 квітня 2024 субота
    111 переглядів
    На Закарпатті є село крутійше за Кончу Заспу - Нижня Апша ...)))

    Всього півтора місяці пройшло, відколи нижньоапшанці обрали сільським головою Василя Йовдія. А робота у найбагатшому і найхазяйновитішому селі Тячівщини буквально закипіла, причому по всіх напрямках.

    Наразі повним ходом іде капітальний ремонт комунальних доріг. Асфальтують вулиці Дзержинського, 50 років Жовтня, 70 років Жовтня, Невського, Садову і Шкільну. Роботи з залученням професійної техніки виконують ПП «СТІК» (м.Ужгород) і місцеве ТОВ «Данбуд-Україна».

    На ремонт доріг спрямовано понад 1,5 млн. грн. за рахунок субвенції з районного бюджету, – пояснює секретар Нижньоапшанської сільської ради Олександр Борка. – Ці роботи були заплановані ще на 2012-2013 роки, але тільки зараз, з ініціативи сільського голови Василя Йовдія, справу все-таки вдалося зрушити з місця.

    Також новий сільський голова за підтримки виконкому, підприємців, громади активно взявся за покращення соціальної інфраструктури села. Зараз, наприклад, за спонсорські кошти лагодять фасад будівлі Нижньоапшанської дільничної лікарні. Всередині теж зробили ремонт.

    за спонсорські кошти лагодять фасад будівлі Нижньоапшанської дільничної лікарні

    Оновили приміщення для відділення поштового зв’язку та ощадкаси, куди ці установи переїдуть наступного тижня.

    Силами підприємців, членів виконкому і громади капітально відремонтували спортзал у Нижньоапшанській ЗОШ І-ІІІ ст. та залили бетоном шкільне подвір’я. До речі, роботи виконували представники місцевої громади Свідків Єгови – безкоштовно, на громадських засадах. Працювали по сорок чоловік щодня – і за два дні подвір’я площею 1600 м2 – як новеньке. До 1 вересня біля школи за кошти бюджету розвитку планують збудувати ще й спортивний майданчик зі штучним покриттям. А у підвальних приміщеннях закладу облаштують спортзал для спортивного клубу «Діброва», який об’єднав футбольну й гандбольну команди Нижньої Апші.

    Також цього року заплановано розпочати будівництво дитсадка, якого дотепер в селі не було. На будівництво вже виділено мільйон гривень. Документи також готові, тож найближчим часом батьки нижньоапшанської малечі зітхнуть з полегшенням.

    Крім цього, на в’їзді, виїзді, у центрі та на головних вулицях села встановлено камери відеоспостереження з центральним сервером у сільській раді. З їх допомогою вже навіть вдалося ідентифікувати злочинця, який скоїв крадіжку. А ще – зроблено вуличне освітлення всіх центральних вулиць.

    Секретар сільради розповів також, що з ініціативи Василя Йовдія для зручності сельчан створено й нові сільські установи – власне бюро технічної інвентаризації, комунальне підприємство, яке займається благоустроєм сільських вулиць, цвинтаря, вивозить сміття тощо. До речі, силами нижньоапшанських комунальників вже розчищено русла річок Бескеу, Апшиця та Тєтєш.

    Але й це ще не все. Буквально днями оновлено фасад православної церкви Петра і Павла, яка вже цієї суботи на храмове свято збере численних гостей з сусідніх сіл та Румунії.

    Багато корисних справ для громади – у перспективі. Це і оновлення трибуни сільського стадіону, і берегоукріплення на сільських річках…

    Василь Йовдій
    Словом, нижньоапшанці демонструють, що вміють не тільки заробити гроші, а і спільними зусиллями, завдяки ефективним менеджерським якостям сільського голови Василя Йовдія – вирішити багато проблемних питань життєдіяльності села.

    Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    думаю с дибровы никто в ато не поедет. чисто финансовая поддержка. но и это лутче чем война.

    Похожие новости