ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Податковий аудит: головне не кількість, а ефективність

    25 квітня 2024 четвер
    15 переглядів

    З початку цього року фахівцями управління податкового та митного аудиту Головного управління Міндоходів у Закарпатській області проведено 323 документальні перевірки, з них 55 планових та 268 позапланових.

    Всього протягом січня-липня аудиторами проведено на 161 перевірку суб’єктів господарювання менше, ніж цього ж періоду минулого року. Як зазначає в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Олексій Петріченко, в основному, на таку кількість позапланових перевірок в області впливають перевірки, що пов’язані з процедурою закриття підприємств. Всього за період січень-липень 2014 року їх було проведено 138. За його словами, аудитори Головного управління в ході перевірок виявили та зруйнували чимало сумнівних, ризикових операцій, в тому числі використання так званих «податкових ям» із-за меж області, боротьба з якими, наголошує виконуючий обов’язки керівника, – одне з першочергових завдань органів доходів і зборів.

    – Одним із аргументів доцільності проведення перевірок є не тиск на сумлінний бізнес, а боротьба з ухиленням від оподаткування і мінімізацією податкових зобов’язань. Зверніть увагу, що рівень узгодженості по донарахованих порушникам норм Податкового кодексу України складає майже 89%. Наголошую, це ті донараховані податки, штрафи і санкції, які платники податків визнали й погодились їх сплатити. До речі, з 17 млн. 337 тис. грн. узгоджених податків та штрафних санкцій до бюджету вже надійшло 17 млн. 149 тис. грн., – інформує Олексій Петріченко.

    Нагадаємо, ще одним кроком до мінімізації контрольно-перевірочної роботи стало запровадження системи електронних дистанційних перевірок, завдяки яким платники податків з низьким рівнем ризику можуть проходити аудит дистанційно.

    Цьогоріч можливість звести до мінімуму спілкування суб’єктів господарювання з інспекторами передбачена для платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку і звітності. А вже з 2016 року такі перевірки зможуть використовувати всі інші платники податків за умови, що вони не відносяться до ризикової категорії.

    Інформаційно-комунікаційний відділ
    Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору