ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Актуальні «земельні» питання для платників Іршавщини

    19 квітня 2024 п'ятниця
    17 переглядів

    Оподаткування земельним податком, орендна плата за землю та зміни до законодавства України, що вступили у силу з 1 липня 2014 року, розглянули в Іршавської ДПІ під час семінару. Для обговорення було запрошено голів сільських рад та заступника Іршавської РДА Івана Мошколу.

    Насамперед учасники розглянули надходження з плати за землю за січень-червень 2014 року – 1 млн. 404 тис. грн. З них понад 1 млн. 14 тис. грн. сплачено юридичними особами та 389,4 тис. грн. – фізичними особами-підприємцями та громадянами.

    – Всі ми розуміємо, в який непростий час живемо, тому зараз дуже важливо забезпечити стабільні надходження до бюджету і сьогоднішня зустріч допоможе нам уникнути помилок та своєчасно і в повному обсязі сплачувати податки, – зауважила у своїй промові до платників Світлана Муха, начальник ДПІ в Іршавському районі ГУ Міндоходів у Закарпатській області.

    Хоча земельний податок є одним із джерел дохідної частини бюджетів територіальних громад, на сьогодні лише декілька сільських рад активно включилися в роботу. Зокрема, на сьогоднішній день із 26 сільських рад Іршавщини лише по 14 є надходження коштів. Варто зазначити, що питання номер один, яке піднімалося головами сільських рад – списки громадян, в яких є у власності земельна ділянка, але які не містять повної інформації, наприклад, реєстраційних номерів облікових карток, а також питання відображення безлічі локальних кодів, які унеможливлюють роботу інспекторів при проведенні нарахування земельного податку.

    Діана Пітра, начальник відділу ОКОО, яка розповіла присутнім про порядок оподаткування земельним податком та про зміни по місцевим податкам та зборам (збір за проведення деяких видів підприємницької діяльності). Продовжуючи семінар, Алла Коровська, головний податковий інспектор відділу ОКОО, ознайомила присутніх із змінами по місцевим податкам та зборам (туристичному збору, збору за паркування, податку на нерухоме майно) та розповіла про зміни в орендній платі за землю. У свою чергу, Неля Мейсарош, начальник ВОПП, звернула увагу на Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» від 20.05.2014 р. № 1275-VІІ, який набув чинності 8 червня 2014 р.

    Жваве зацікавлення присутніх викликали всі теми семінару, тож лекторам під час дискусійної частини довелось відповісти на чималу кількість запитань.

    За матеріалами ДПІ у Іршавському районі

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору