ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порядок допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту

    25 квітня 2024 четвер
    53 переглядів

    Процес складання особами кваліфікаційного іспиту у Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату визначений

    Порядком допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, викладеним у новій редакції та затвердженим наказом Міністерства юстиції України 21 липня 2014 року за №1174/5. Кваліфікаційний іспит проводить Вища кваліфікаційна комісія нотаріату чотири рази на рік.
    Повідомлення про проведення кваліфікаційного іспиту розміщується на офіційній інтернет-сторінці Міністерства юстиції України не пізніше ніж за сорок днів до дати проведення кваліфікаційного іспиту, відповідно до повідомлення Мін’юсту, кваліфікаційний іспит відбудеться 06 жовтня 2014 року о 09-00 у приміщенні Міністерства юстиції України за адресою: м. Київ, вул. Артема, 73.
    До складання кваліфікаційного іспиту допускаються особи, які:
    мають повну вищу юридичну освіту;
    мають стаж роботи у сфері права не менш як шість років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори - не менш як три роки, або у передбаченому Законом України "Про нотаріат" випадку успішно пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса;
    мають намір скласти кваліфікаційний іспит для підтвердження кваліфікації;
    не мають судимості.
    Особа, яка має намір складати кваліфікаційний іспит, не пізніше ніж за двадцять днів до дня проведення кваліфікаційного іспиту особисто подає до Головного управління юстиції заяву на ім'я начальника головного управління юстиції про внесення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату подання про допуск цієї особи до кваліфікаційного іспиту.
    До заяви додаються такі документи:
    оригінал та копія диплома про повну вищу юридичну освіту;
    оригінал та копія довідки про відсутність судимості;
    трудова книжка та копія трудової книжки, якщо особа на час подачі документів не працює;
    копія трудової книжки, завірена за місцем роботи, якщо особа на час подачі документів працює;
    паспорт громадянина України та копії першої, другої сторінок паспорта громадянина України та сторінки, на якій проставлено штамп про реєстрацію місця проживання фізичної особи.
    Особа, яка пройшла стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає до заяви документи, наведені вище, а також висновок та копію висновку про проходження стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса.
    Повідомлення про допуск осіб до складання кваліфікаційного іспиту має бути розміщене на офіційній інтернет-сторінці Міністерства юстиції України не пізніше ніж за п'ять днів до дати проведення кваліфікаційного іспиту.
    Повідомлення про допуск осіб до складання кваліфікаційного іспиту повинно містити прізвища, імена та по батькові осіб з відміткою про допуск чи недопуск до його складання, а також графік проведення кваліфікаційного іспиту.
    У разі зміни графіка, а також місця проведення кваліфікаційного іспиту Вища кваліфікаційна комісія нотаріату не пізніше ніж за добу повідомляє про це осіб, допущених до його складання, шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційній інтернет-сторінці Міністерства юстиції України.

    Начальник відділу нотаріату
    Головного управління юстиції у
    Закарпатській області
    Юрій Савчук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости