ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді обговорили стан охорони україно-словацького кордону

    24 квітня 2024 середа
    56 переглядів

    У вівторок, 14 лютого, в Ужгороді відбулася зустріч заступників прикордонних Уповноважених України та Словацької Республіки. Українську делегацію очолював начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби генерал-лейтенант Володимир Карась, словацьку – заступник начальника управління прикордонної та іноземної поліції Поліцейського корпусу Словацької Республіки полковник Мирослав Заборські.

    Зліва - начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Володимир КАРАСЬ, справа — заступник начальника управління прикордонної та іноземної поліції Поліцейського корпусу Словацької Республіки полковник
    Зліва - начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Володимир КАРАСЬ, справа — заступник начальника управління прикордонної та іноземної поліції Поліцейського корпусу Словацької Республіки полковник

    Основними питаннями зустрічі було обговорення стану охорони україно-словацького кордону в 2005 році та основні напрямки розвитку співробітництва та організації взаємодії сторін з протидії протиправній діяльності на спільному державному кордоні в 2006 році.

    Так в ході зустрічі основними загрозами для безпеки державного кордону України з Словацькою Республікою було визнано це незаконна міграція та контрабанда діяльність. Протягом 2005 року на україно – словацькому кордоні за порушення прикордонного законодавства України було затримано 5237 осіб ( більше на 44 % ніж у 2004 році ), в тому числі громадян міграційного ризику 4572 осіб (більше на 39 % ніж у 2004 році ). Із загальної кількості затриманих , спільними діями зі словацькими прикордонниками було затримано та передано на територію України 1907 осіб (більше у 2,2 рази ніж у 2004 році )

    Протягом 2005 року Державною прикордонною службою на кордоні із Словаччиною було вилучено 64 одиниці зброї, 512 од. Боєприпасів та 2, 418 кг наркотиків.

    Було зафіксовано, що порівняно із минулим роком спостерігається тенденція збільшення кількості осіб і транспортних засобів, що офіційно перетинають кордон ( осіб на 23 %, транспортних засобів на 10 % ).

    Проблемними питаннями залишаються черги в пунктах пропуску через державний кордон на виїзд з України.

    За результатами зустрічі обидві сторони визначили основними завданнями – виконання в повному обсязі положень протоколів підписаних Головними Прикордонними Уповноваженними обох сторін, вийти з клопотанням до керівництва прикордонних відомств держав про організацію та проведення у 2006 році зустрічі експертів зв”язку з питань узгодження порядку організації транскордонного УКХ-радіозв”язку в ході навчання спільному патрулюванню у відповідності вимог міжнародних Угод щодо використання світового частотного ресурсу, а також продовжити вивчення позитивного досвіду спільного патрулювання україно-польського державного кордону з метою впровадження данної форми в охороні україно-словацької ділянки, повідомив UA-Reporter.com прес-секретар Мукачівського прикордонного загону капітан Едуард Стеблюк.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору