ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Митець Верховини" презентувався у картинній галереї ім. Шімона Голлоші

    23 квітня 2024 вівторок
    33 переглядів
    У Тячеві триває виставка художників Хустщини.

    З нагоди 50-річчя народного творчого об’єднання "Митець Верховини" у Тячівській картинній галереї імені Ш. Голлоші відкрито виставку художніх полотен митців Хустського району.

    Присутній на зустрічі керівник творчого об’єднання «Митець верховини» Валерій Дьордяк привітав учасників з 50-річчям спільноти та розповів про основні напрямки діяльності.

    - Головною метою об’єднання є збереження і розвиток образотворчого і народного мистецтва краю, підвищення їх ролі в патріотичному, інтернаціональному і естетичному вихованні та збагаченні національної культури народу, - зауважив митець. - Об’єднання нараховує 35 митців, 20 з яких займаються живописом, 5 - різьбою по дереву і 10 - ковальством.

    Валерій Степанович також звернув увагу на художні полотна, представлені на виставці в картинній галереї ім. Шімона Голлоші. Крім того, він наголосив на роботі члена національної спілки художників України Ласло Гайду, а також розповів про майстрів народної творчості: Кивиши О., Чепенець В., Кидола А., Демян О.,Цюпко О., Горват Ж., Шандор О ., Петер М., Штефуца В., Блецка Й., Пятаєва О., Палажинець В, повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору