ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закон про люстрацію обговорили у місті над Ужем

    19 квітня 2024 п'ятниця
    51 переглядів
    Кого першим пролюструють на Закарпатті?

    23 вересня в м. Ужгороді відбулося чергове засідання президії Народної ради Закарпаття «Україна Соборна». Її учасники обговорили стан суспільно-політичної ситуації в державі загалом, а також у Закарпатській області та у м. Ужгороді.

    Особливу увагу звернули на поглибленні економічної кризи в зв’язку із ситуацією на Сході, девальвації гривні, реалізації соціальних програм на місцях, наданню адресної допомоги українським воїнам. Наголошувалося на тому, що участь активістів НРЗ, поширення волонтерського руху серед них у цих ключових на сьогодні питаннях є вкрай важливою. З метою належної організації даної роботи вирішено створити у складі НРЗ «УС» комітет з підтримки українського війська і силових структур в зоні АТО. Головою комітету обрано Олександра Панасенка.

    Під час засідання також було обговорено питання щодо участі коаліції з правами громадського контролю за ходом дострокових виборів до Верховної Ради України, призначених на 26 жовтня.

    Присутні на засіданні обговорили прийняття Закону України «Про очищання влади», відомого також як закон про люстрацію. Було проаналізовано ключові моменти даного документу та прийнято рішення створити у складі НРЗ «УС» комітет з виконання Закону України про очищення влади. Головою даного комітету обрано Богдана Пекара.

    В ході засідання голова виконкому Орест Дідух доповів про результати звернення у відповідні правоохоронні органи щодо сепаратистських заяв та дій вчителя ЗОШ № 5 Савко Н.Г.

    Також було заслухано інформацію про створення при НРЗ «УС» підрозділу самооборони Карпатський легіон «Україна Соборна».

    З усіх питань порядку денного президія НРЗ «Україна Соборна» ухвалила відповідні рішення.

    Участь у засіданні та обговоренні питань порядку денного президії Народної ради Закарпаття «Україна Соборна» взяли: Віктор Бедь, Петро Станко, Валерія Сіка, Євген Молнар, Андрій Кич, Орест Дідух, Василь Банк, Юрій Дранчак, Михайло Удут, Володимир Маринцівський, Богдан Пекар, Юрій Русин та інші.

    Прес-служба НРЗ «Україна Соборна»

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору