ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мітинг в румунській столиці вимагав автономії Закарпатської області в складі єдиної України

    25 квітня 2024 четвер
    74 переглядів
    Румуни солідарні з прагненням нацменшин Закарпаття набути автономного статусу.

    А також зупинити громадянську війну в Україні.

    Вчора, 28 вересня, в Бухаресті у будівлі парламенту відбувся мітинг учасників Конгресу Союзу підкарпатських русинів в Румунії та представників політичних та ділових кіл країни з провідними румунськими політичними діячами, зокрема, з одним з кандидатів в президенти Оленою Удря, лідером партії Народного руху.

    В акції взяли участь понад 1,5 тисячі осіб, які висловили свою солідарність з прагненням румунської, русинської, угорської громад Закарпатської області України домогтися для свого регіону автономії у вигляді федерального органу.

    На мітингу також звучали вимоги зупинити громадянську війну в Україні і вирішити всі кризові проблеми мирним шляхом.

    Учасники мітингу вручили Е. Удря і членам румунського парламенту петицію з проханням підтримати рішення Конгресу, зокрема, його резолюцію. У ній висловлюється заклик до керівництва України проводити політику, спрямовану на деескалацію військового протистояння в країні, децентралізацію влади з урахуванням угод, досягнутих в Мінську.

    Крім того, в резолюції міститься заклик до владних органів Румунії надати сприяння процесу додання Закарпатської області України автономії, легітимною основою якого є підсумки референдумів, що пройшли в регіоні в 1991 році, коли 80% населення проголосували за додання Закарпаттю статусу федерального освіти.

    Є. Удря, а також інші політичні лідери, присутні на мітингу, висловили свою солідарність з побажаннями та вимогами учасників Конгресу і відбулася акції.

    Вони заявили про те, що резолюція Конгресу послужить темою спеціального засідання румунського парламенту.

    Є. Удря, зокрема, висловила впевненість, що на цьому засіданні парламент прийме окрему резолюцію з приводу підтримки ідей мирного вирішення кризи в Україні та автономії Закарпатської області в складі єдиної України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору